Ένα 13χρονο αγόρι κόπτης βρέθηκε νεκρό και με ίχνη βασανισμού στο Manfalot στο Νότο της Αιγύπτου.

Ο  Ισαάκ Nashaat ο χριστιανός κόπτης ζούσε στο χωριό Al-Aziya, Manfalut, στην επαρχία Asyut.Εργαζόταν ως οδηγός Tok Tok (σε τρίκυκλο). Μεταδόθηκε ότι χωρικοί μουσουλμάνοι (φονταμενταλιστές) του ζήτησαν να τους μεταφέρει σε ένα γειτονικό χωριό.Ήταν 9 του Δεκέμβρη.Το παιδί εξαφανίστηκε.Χθες βρέθηκε το πτώμα του  κοντά σ΄ένα κανάλι στο χωριό Kemboha.Το παιδί ανακαλύφθηκε χωρίς τα μάτια του και το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο.Του βγαλαν τα μάτια….

UPDATE NEA ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Το σώμα ενός 14χρονου βρέθηκε 11 ημέρες μετά την εξαφάνισή του.Σύμφωνα με τον ιερέα της εκκλησίας του χωριού τον π.Adel Rafaat, που μίλησε στο World Watch Monitor ο “Ishak ήταν ένα πολύ καλό αγόρι, ήταν ένα από τα μέλη της εκκλησίας μας. ήταν αγαπητός από όλους μας και αυτός αγαπούσε τον καθένα.Ήταν πάντα με το χαμόγελο.Το αγόρι στοχοποιήθηκε και το σκότωσαν για την πίστη του γιατί ήταν χριστιανός είπε. « Οι εξτρεμιστές επέλεξαν ένα νέο αγόρι του χωριού μας γιατί το χωριό μας είναι χριστιανικό  και ο σκοπός τους ήταν να μετατρέψουν τη χαρά μας για τα Χριστούγεννα σε θλίψη.’‘Το σώμα του Ishak Nashaat Birwan βρέθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 11 μέρες μετά την εξαφάνισή του σ’ ένα κανάλι κοντά  στο μέρος που ζούσε στο Izziyah, ένα χριστιανικό χωριό κοντά στο Manfalout στο Asyut.Ο Samir Fekry, ξάδερφος του Ishak είπε στο World Watch Monitor ότι το σώμα του θύματος μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο στο δημόσιο νοσοκομείο στο Manfalout.Ο ξάδερφος καταγγέλει ότι “το σώμα του Ishak είχε παραμορφώσεις στο πρώσωπο,δεν είχε τα μάτια του και έφερε σημάδια βασανισμού σε διάφορα μέρη του σώματός του,” είπε.

Ο Fekry είπε ότι η οικογένεια του Ishak πήγε στην αστυνομία μια μέρα μετά την εξαφάνισή του αλλά  “κανείς από αυτούς δεν έκανε τίποτα για να μας βοηθήσει στη διερεύνηση του θύματος”.Η κηδεία του παιδιού έγινε στην Eυαγγελική Πρεσβυτεριανή εκκλησία στο Izziyah σύμφωνα με το worldwatchmonitor 23.12.17.

dimpenews.com