ΑΙΓΥΠΤΟΣ Τρομοκράτης επιτέθηκε στην κοπτική εκκλησία του Αγ. Μηνά στην Helwan.Νεκρός ο δράστης…ΒΙΝΤΕΟ

Tρομοκρατική επίθεση στην κοπτική εκκλησία του Αγ. Μηνά στην πόλη Helwan στην περιφέρεια του Καίρου στην Αίγυπτο.Ένας ένοπλος αποπειράθηκε να εισέλθει σε αυτήν. Η επίθεση έγινε κατά την έξοδο των πιστών μετά το τέλος της λειτουργίας. …Ο επιτιθέμενος οπλισμένος επιχείρησε να εισέλθει.Σκοτώθηκε κατά την απόπειρα του αυτή αφού αντάλλαξε πυρά με φύλακες. Οι αρχές έκλεισαν με περίμετρο ασφαλείας την περιοχή.

L’image contient peut-être : une personne ou plus et personnes debout

Αρχικά οι κοπτικές σελίδες μιλούσαν για νεκρούς μεταξύ των πιστών συμπεριλαμβανομένων των φρουρών.Στη συνέχεια αυτό δεν επιβεβαιώνεται.Είναι ασαφής η εικόνα για το αν υπάρχουν θύματα και άλλοι νεκροί εκτός του δράστη που εξουδετερώθηκε.Σύμφωνα με το Al-Arabiya αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση στην εκκλησία στο Helwan σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μίντια. Για έναν αστυνομικό νεκρό και 2 στρατιώτες κάνουν λόγο άλλες πηγές.Ο τρομοκράτης είχε στην κατοχή του βόμβα ενώ ένας άλλος συνεργός του καταζητείται.Υπάρχουν νεκροί κόπτες και αστυνομικοί επιμένουν οι κοπτικές πηγές.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για 15 κόπτες νεκρούς.Δεν πιστοποιούνται στη συνέχεια. Οι επίσημες πηγές μιλούν για 4 συνολικά νεκρούς συν τον δράστη.Οι 3 είναι πολίτες αναφέρει το almasryalyoum.

To coptstoday αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή 4 τρομοκράτες στο ναό Mar Mina al-Ajaybi στην Helwan επί της οδού al-Gharbi.Υπάρχουν αναφορές για 15 κόπτες νεκρούς όπως και αστυνομικούς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ.Υγείας μεταφέρει τώρα ότι σκοτώθηκαν  10 άτομα (8 κόπτες, 1 αστυνομικός και ο επιτιθέμενος) και 5 τραυματίστηκαν.

إطلاق نار بكنيسة بحلوان

dimpenews.com