Διαδήλωση κινητοποιήσεις, επεισόδια  σάλος στη Βηθλεέμ καθώς παλαιστίνιοι χριστιανοί επιχείρησαν να εμποδίσουν το πατριάρχη Θεόφιλο να φτάσει στο ναό της Γέννησης για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Υπό αυστηρή προστασία κινήθηκε η συνοδεία του. Οι διαδηλωτές που κρατούσαν πανό και φώαναζαν συνθήματα τον κατηγορούν ότι ξεπουλά την ιερή γη. » Η ιερά γη δεν είναι για πούλημα έγραφε ένα πανό ».Του πέταξαν αυγά και παπούτσια στο αυτοκίνητό του.

Ο δήμος της Βηθλεέμ και κάποιοι γειτονικοί όπως των Beit Sahour και Beit Jala, όλοι στη Δυτική όχθη κάλεσαν σε μπουκοτάζ των εορτασμών των Χριστουγέννων. Συγκρούσεις διεξήχθησαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών της Παλαιστίνης αλλά τελικά ο Θεόφιλος κατόρθωσε να φθάσει στο ναό της Γέννησης. (AFP)

L’image contient peut-être : 9 personnes, foule et plein air

Το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων επικαλούμενο χρέη πούλησε και νοίκιασε γη του σε ξένες εταιρείες που όλες ελέγχονται από εβραίους επενδυτές είχαν δηλώσει προσωπικότητες σε πρώτο πλάνο του της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο Times of Israël. Πηγές από το εσωτερικό της εκκλησίας αρνήθηκαν ότι η ιερά γη πουλήθηκε σε τιμή ευκαιρίας.Ο επενδυτής κλειδίπίσω από από πολλές από αυτές τις εταιρείες είναι ο  David Sofer, ισραηλινός επιχειρηματίας που ζει στο Λονδίνο.

Είναι ο αρχικός επενδυτής της Kronty Investments Ltd, που αγόρασε ακίνητα του πατριαρχείου αρχικά στην Ιερουσαλήμ.

Με τον Michael Steinhardt, έναν εβραιοαμερικανό επιχειρηματία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη αυτός ομοίως κατέχει γη της εκκλησίας υπό την εταιρία Oranim Ltd.

Ως SMS Ltd, αυτός και  Steinhardt απέκτησαν τίτλους για ακίνητα της εκκλησίας στο συγκρότημα Tahana HaRishona της πρωτεύουσας σύμφωνα με το  Times of Israël.

Ως Abu Tor Properties Ltd, το δίδυμο κατέχει τους τίτλους για ένα ύψωμα που δεν έχει αναπτυχθεί στη συνοικία Abu Tor.

Στην Ιερουσαλήμ ακίνητα της εκκλησίας είναι και στις συνοικίες  Givat Oranim (που τώρα κατέχει η Oranim Ltd.), Abu Tor (Kronty Investments Ltd.), και στην Talbieh, Rehavia και  Nayot (τώρα υπό την κατοχή της Nayot Komemiyut Investments, στην οποία δεν ενέχονται οι Sofer και Steinhardt).Σε αυτό το έδαφος 1 500 ιδιοκτήτες σπιτιών νοικιάζουν τη γη όπου χτίστηκαν τα σπίτια τους. Τώρα που αυτή αλλάζει χέρια νιώθουν ανασφάλεια.Το πατριαρχείο είναι ο β΄πιο σημαντικός ιδιοκτήτης στο Ισραήλ και κατέχει περί το 20 % της γης στην παλιά πόλης της Ιερουσαλήμ.

Οι παλαιστίνιοι τον κατηγορούν ότι πούλησε ιερή γη σε ανώνυμες εταιρείες εξωτερικού και για ακίνητα που μεταβιβάζει η εκκλησία στην εταιρεία Ateret Cohanim, με σκοπό η ετελυταία να εγκαταστήσει εβραίους στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.Μεταξύ των ακινήτων που πουλήθηκαν ήταν ξενοδοχεία στην πύλη Jaffa στην καρδιά της χριστιανικής συνοικίας.

Συχνά κατηγορείται η πολιτική ότι δεν έχει να παρουσιάσει παρά ‘διαχειριστές’. Τι συμβαίνει στην περίπτωση όμως που η εκκλησία σε επίπεδο κεντρικών θεσμών όπως πατριαρχείων δεν έχει να επιδείξει παρά διαχειριστές;;;;;;;

 

dimpenews.com