Ρωσικό Υπ. Άμυνας: η ρωσική αεράμυνα απέκρουσε 13 επιθέσεις με drones τζιχαντιστών κατά των ρώσικων βάσεων σε Hmeimim και Ταρτούς στη Συρία.

L'armée russe a repoussé 13 attaques de drones de djihadistes contre ses infrastructures en Syrie

Kατά τη νύχτα της 6ης προς 7ης Γενάρη ο ρωσικός στρατός έγινε στόχος 13 επιθέσεων με drones επαναδρωμένων με εκρηκτικά που οδηγήθηκαν από τζιχαντιστές στη Συρία σύμφωνα με τη Μόσχα. Κανένα θύμα δεν υπήρξε. Η ρωσική αεροπορική βάση στη Hmeimim, στην επαρχία της Λαττάκεια δέχθηκε επίθεση από 10 drones τη νύχτα της 6ης προς 7 Γενάρη ενώ 3 άλλα αποπειράθηκαν να επιτεθούν στη ναυτική ρωσική βάση στη Tartous. Όλα τα Tous  drones εντοπίστηκαν από τα αντιαεροπορικά συστήματα  «σε μια απόσταση υπολογίσιμη από τις ρωσικές εγκαταστάσεις», σύμφωνα με το Υπ.Άμυνας.7 ανάμεσά τους καταρρίφθηκαν με επιτυχία από το σύστημα  Panzir-S.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του ίδιου Υπουργείου αυτή ήταν «η πρώτη φορά που οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν μαζικά  drones που εξαμολύθηκαν σε πάνω από 50 χλμ χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες των GPS πλοήγησης από δορυφόρο». Ο ρωσικός στρατός πέτυχε ομοίως να εξουδετερώσει τα συστήματα d’exploitation 6 drones και τελικά να τα θέσει υπό έλεγχο. Tρία από αυτά καταστράφηκαν ενώ έπεσαν στο έδαφος ενώ 3 άλλα éjectés, intacts, à l’extérieur de la base contrôlée par les forces russes. Το Υπ. της Άμυνας ομοίως επιβεβαίωσε ότι η έπειθεση δεν προκάλεσε θύματα μεταξύ του ρώσικου στρατιωτικού προσωπικού  και ότι οι 2 βάσεις θα «συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά».rt

dimpenews.com