Σύμφωνα με αναφορές μέσων κοινωνικής δικτύωσης της  »αντιπολίτευσης », του συριακού στρατού και ισραηλινών μέσων η ισραηλινή αεροπορία τις πρώτες ώρες της Τρίτης 9.1.18 πραγματοποίησε επιδρομές κατά αποθήκης όπλων του συριακού στρατού στη Al-Qutayfah,στα 40 km στ΄Ανατολικά της Δαμασκού.
 Σύμφωνα με τα reportages,τα ισραηλινά μαχητικά  εκτόξευσαν τουλάχιστον 4 πυραύλους επιχειρώντας από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου που παραβίασαν για πολλοστή φορά. Αυτή η βάση βρίσκεται πολύ κοντά στο όρος Qalamoun και στην πόλη Muadamyat al-Qalamoun, μια ζώνη όπου θεωρείται ότι η Hezbollah θεωρείται ότι διατηρεί επίσης στρατιωτικά φυλάκια και αποθήκες όπλων.
Η στρατιωτική βάση βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Χαλεπίου.
Η Al-Qutayfah είναι επίσης το κέντρο του 14ου Συντάγματος του 3ου Σωματος Στρατού της Συρίας που είναι μία από τις ισχυρότερες μονάδες του, η οποία διαχειρίζεται φημισμένα σημεία ελέγχου.

Τα συριακά médias ανέφεραν  :”Περί τις 2h 40 τις πρώτες ώρες της Τρίτης, η ισραηλινή αεροπορία εκτόξευσε “έναν αριθμό πυραύλων” από το λιβανέζικο εναέριο χώρο κατά της Al-Qutayfah, στα περίχωρα Δαμασκού στα (40km). Τ΄αντιαεροπορικά  συστήματά μας αποπειράθηκαν να χτυπήσουν ένα από τα αεροπλάνα τους”, διατείνεται ο συριακός στρατός.

Αυτό το ανακοινωθέν προσθέτει ότι  “το Ισραήλ εκτόξευσε 2 πυραύλους εδάφους εδάφους από τα κατεχόμενα του Γκολάν στις 03h04 τα χαράματα που δεσμεύθηκαν από την αεράμυνα.Στις 4h15 το πρωί ο σιωνιστικός εχθρός έριξε 4 πυραύλους από την Τιβεριάδα που δεσμεύθηκαν. Κάποιες υποδομές υπέστησαν ζημιές από πυραυλο που έπεσε κοντά σε στρατιωτικές θέσεις”. Τοπικές πηγές μετέφεραν ότι θόρυβοι εκρήξεων ακούστηκαν κοντά από την αποθήκη πυραύλων μακρού βεληνεκούς και άλλες ισχυρές στρατιωτικές θέσεις γύρω από την Qutayfah,σύμφωνα με το site internet Qasioun.

dimpenews.com