Η αστυνομία στην Τουρκία εξαπέλυσε την Παρασκευή επιδρομές σε 16 επαρχίες της χώρας για να συλλάβει δεκάδες εκπαιδευτικούς που θεωρούνται ύποπτοι ότι έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση  (FETÖ), που είναι σύμφωνα με τις αρχές υπεύθυνη για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο Γ Εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης συνολικά για 70 εκπαιδευτικούς που εργάζονταν σε σχολεία που είχαν σχέση με την FETÖ, και που στη συνέχεια έκλεισαν μετά από διάταγμα δήλωσε ένας υπεύθυνος της ασφάλειας διατηρώντας την ανωνυμία του. Κάποιοι από τους υπόπτους κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν την  ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογράφησης της κινητής τηλεφωνίας  που τα μέλη της FETÖ χρησιμοποίησαν κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα  ενώ άλλοι κατηγορούνται ότι  κατέθεσαν χρήματα στην Bank Asya που θεωρείται ότι σχετίζεται με την FETO που στην Τουρκία υπολογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση.

Συνολικά 48,305 άτομα φυλακίστηκαν στην Τουρκία το 2017 ως ύποπτοι για διασύνδεση με την Fetullah Terrorist Organization (FETÖ),ανέφερε πρόσφατα ο Υπ. Εσωτερικών.yenisafak 11/1/18

dimpenews.com

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s