επαρχία Ιντλίμπ με ροζ συριακός στρατός με μπλε τρομοκράτες

O συριακός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του 34 χωριά και φθάνει στην περιφέρεια του al-Hajib στα NA της επαρχίας Χαλεπίου επιχειρώντας να κλείσει τον θήλακα που σχηματίζεται με Abu Duhur.Tα 13 από αυτά τα ελευθέρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε 34 χωριά και οικισμούς στην επαρχία Χαλεπίου στα ΝΑ εντός 72 ωρών και έφθασε στην περιφέρεια της πόλης al-Hajib στην ίδια επαρχία.
Mερικά από τα χωριά είναι: Umm Anaksh, Salhia, Hussain Dahir Tower, Tal Siraa, Jib Atnash Faqani, Jib Atnash Tahtani, Sohour, Hordana, Asadiya, Ammish, Hawir Al Hoss, Bannawi, Abu Raoil κ.α.

Ο συριακός στρατός συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις του στην ΝΑ περιφέρεια Χαλεπίου απελευθέρωσε και τα χωριά Qaiqan – Ayyubiya – Kafr Abish – Bluzah – Al-Mentar, νότια της πόλης Safira μετά από μάχες με αλ Νούσρα και συμμάχους της.Ακάθεκτος ο στρατός απελευθέρωσε και ατ χωριά Safa, Tilil al-Safa, Kafr Kar, Banan, Umm Jiran, Al-Barman, Burj al-Rumman, Hafrat al-Hoss, Abu Ghatta , Jib Jassim, στα νότια της πόλης al Safira στα ΝΑ της επαρχίας Χαλεπίου αναφέρεται στις 12.1.18.

Ταυτόχρονα ο συριακός στρατός απώθησε μια επίθεση της HTS κοντά στις θέσεις του στα χωριά Khirbet και Rabiah στη ΝΑ ύπαιθρο του Idlib αφού ανατίναξε με πυραύλους και πυρά του πυροβολικού δύο SVBIED πριν φθάσουν στο στόχο τους.

Σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο SOHR ο συριακός στρατός ανέκτησε χθες όλες τις θέσεις του και τα χωριά που απώλεσε την προηγούμενη από την επίθεση των τρομοκρατών στο ΝΑ Ιντλίμπ. Ανέκτησε και τα χωριά Umm al-Khalakhil, Mashirfa ενώ είχε θέσει υπό των πυρών του το Zarzur όπου διεξάγονταν μάχες.Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο στρατός σε 2 εβδομάδες απελευθέρωσε 120 χωριά. 

Η αντεπίθεση των τρομοκρατών στο ΝΑ Ιντλίμπ στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.Μια επίθεση όπου κινητοποίησαν όλες τις εναπομείνουσες δυνάμεις τους που συνοδεύθηκε από μια τεράστια μιντιακή καμπάνια.Αυτή η επίθεση ενορχηστρώθηκε κυρίως από το Ισλαμικό κόμμα του Τουρκεστάν σε συντονισμό με τούρκους αξιωματικούς.Ο στρατός προέβη σε μια τακτική απόσυρση σε κάποιες ζώνες για να εγκλωβίσει στη συνέχεια τους τρομοκράτες σε θανάσιμες ενέδρες.Οι ομάδες των τρομοκρατών περιήλθαν σε κατάσταση διάλυσης λόγω των σημαντικών τους απωλειών και αποσύρθηκαν.  

(από τις μάχες στην επαρχία Χαλεπίου)

 

dimpenews.com