Σκάνδαλο με εγκυμοσύνες ανήλικων κοριτσιών στην Τουρκία……

Turkish flag with shadows of people behind it

 

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι άνοιξε η διεξαγωγή μιας έρευνας μετά τη δημοσίευση άρθρων στο τύπο που ανέφερε ότι ένα νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη είχε παραλείψει ν΄αναφέρει πάνω από 100 εγκυμοσύνες παιδιών.Aυτό το θέμα επαναφέρει τη διαμάχη για το ζήτημα της κακοποίησης παιδιών.

Το σκάνδαλο ξέσπασε την Τετάρτη με τη δημοσίευση από την εφημερίδα Ηürriyet μιας έρευνα που πιστοποιούσε ότι το πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο  Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής  δεν μετέφερε στις αρχές ως όφειλε ότι περιέθαλψε 115 ανήλικες που εισήχθησαν για τοκετό. Μεταξύ των νέων κοριτσιών αυτών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο μεταξύ 1ου Γενάρη και 9 Μάη 2017 οι 38 ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών και οι 39 ήταν σύριε σύμφωαν με την  Hürriyet που εξσφάλισε τη λίστα των κοριτσιών που νοσηλεύτηκαν.

Η Υπ. Οικογένειας και κοινωνικών πολιτικών Fatma Betül Sayan Kaya, “διέταξε την άμεση διεξαγωγή έρευνας“, ανέφερε το υπ. της σε ανακοινωθέν.. “Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη“, δήλωσε ο Υπ.Υγείας Ahmet Demircan, στο CNN-Türk.

dimpenews.com