ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ Συρία: κόκκινη γραμμή το Afrin.Casus belli για τη Συρία επιχείρηση τούρκων κατά Afrin. Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας: θα καταστρέψουμε την τουρκική αεροπορία αν επιτεθεί στο Afrin.

H συριακή αεράμυνα είναι έτοιμη να καταστρέψει την τουρκική αεροπορία αν επιτεθεί στο συριακό Afrin δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας ο Faisal Mekdad.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας προειδοποίησε την Τουρκία να μην αναλάβει εχθρικές ενέργειες κατά του Afrin λέγοντας ότι η Δαμασκός θα τις θεωρήσει ως επιθετική πράξη που υπονομεύει την εθνική κυριαρχία της χώρας.Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τη συριακή κρατική τηλεόραση η συριακή κυβέρνηση προειδοποίησε την Πέμπτη την Τουρκία κατά της εξαπόλυσης μαις στρατιωτικής επειχείρησης εναντίον του Afrin.

“Προειδοποιούμε το τουρκικό leadership ότι αν αναλάβουν πρωτοβουλία στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή του  Afrin αυτό θα εκληφθεί ως μια πράξη επιθετική του τουρκικού στρατού ,” δήλωσε ο Faisal Mekdad.

Η δήλωση του σύριου υφυπουργού Εξωτερικών έγινε μετά την ανακοίνωση του Τούρκου ΥΠΕΞ του Mevlut Cavusoglu που έγινε νωρίτερα σήμερα ότι η Άγκυρα θα επέμβει στο Afrin και το Manbij της Συρίας επικαλούμενος την απειλή που θέτουν οι κούρδοι μαχητές στην ακεραιότητα των τουρκοσυριακών συνόρων. Ο Cavusoglu είπε ότι  θα πρέπει να σταματήσει η προέλαση του συριακού στρατού στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Κίνηση ΜΑΤ από Δαμασκό.Αδιαπραγμάτευτη η συριακή επικράτεια και η εθνική κυριαρχία.Ενώ ο Τσαβούσογλου δήλωνε στο  CNN Turk ότι η χώρα του θα συντονιστεί με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για μια αεροπορική επιχείρηση στην Αφρίν η Συρία αναλαμβάνει πρωτοβουλία μια κι έχει τον πρώτο λόγο.Δεν παραδίδουμε σπιθαμή συριακού εδάφους.Θα σταματήσουμε τους τούρκους αν επιτεθούν στο Αφρίν ΠΟΛΕΜΟΣ.

Τα τουρκικά μίντια μετέφεραν την Πέμπτη 18 Γενάρη ότι ο τουρκικός στρατός σήκωσε το επίπεδο συναγερμού στα σύνορα με Συρία στο πιο υψηλό επίπεδο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται με τη Ρωσία να του επιτραπεί να χρησιμοποιήσει τον συριακό εναέριο χώρο κατά Afrin… H απάντηση της Δαμασκού ήταν ηχηρή ”θα σας ρίξουμε”.

dimpenews.com