Αποτέλεσμα εικόνας για Yildirim

O πρωθυπουργός της Tουρκίας ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως η επιχείρηση  »Κλάδος Ελαίας »  »θα διεξαχθεί σε 4 φάσεις και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας 30km. » Εννοεί σε βάθος συριακού εδάφους.Eπίσης δήλωσε ότι ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση.O Yildirim δήλωσε ότι οι τούρκοι στρατιώτες μπήκαν στις 11 heures (8H GTM) στην περιοχή του Afrine,που ελέγχουν οι (YPG), από το παραμεθόριο χωριό Gülbaba που είναι στην επαρχία  Kilis. Σύμφωνα με το Anadolu, οι τούρκοι στρατιώτες προελαύνουν στην περιοχή του Afrine συνοδευόμενοι από  »σύριους » μαχητές που εκπαίδευσε η Άγκυρα.

Η αίθουσα επιχειρήσεων ανακοίνωσε ότι κατακτήθηκε το συριακό χωριό Shenqal κοντά στα σύνορα με Τουρκία που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι YPG.Oι τελευαταίοι αγωνίζονται να τ’ ανακτήσουν.

Έτσι η Τουρκία επεκτείνει την κατοχή της στη Β Συρία αφού κατά την επιχείρησή της  »Ασπίδα του Ευφράτη » το 2016 κατέλαβε 5000 km2 στην επαρχία του Χαλεπίου όπου έκτοτε εγκαταστάθηκαν τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζει.Παράλληλα έχει εισβάλει με στρατεύματα και σε περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ.

dimpenews.com