Οι τρομοκράτες στα Τουρκμενικά όρη (Jabal Al-Turkmen) στην επαρχία της Λαττάκεια άρχισαν μια νέα επίθεση σήμερα κατά του συριακού στρατού με τίτλο: »Ο Allah τους τιμωρεί για τις πράξεις σας.  »
Σε αυτήν την επιχείρηση που διευθύνεται από την HTS την τ. αλ Νούσρα πρωτοστατεί η οργάνωση « Jabal al-Islam » (μια τζιχαντιστική οργάνωση τουρκμένων) που σύμφωνα με κάποιες πηγές στοχεύουν να κυριεύσουν το όρος al-Sarraf.Ο συριακός στρατός απωθεί μια απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατών στην ορεινή ζώνη  Attiyrh και Τουρκμενικά όρη στη βόρεια ύπαιθρο της Λαττάκεια κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Οι τρομοκράτες εκμεταλλεύθηκαν τις κακές καιρικές συνθήκες και προωθήθηκαν γύρω από τις θέσεις του στρατού αφότουτ αρχικά εξαπέλυσαν ρουκέτες για να καλύψουν τις κινήσεις διείσδυσης. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους και δεν υπάρχουν αλλαγές στο χάρτη. Το πυροβολικό του στρατού βάλει κατά κινήσεων των τρομοκρατών και θέσεών τους στο  Jabal al-Sheer και στο χωριό Nawara κοντά στα συροτουρκικά σύνορα.
dimpenews.com