Οι φυλές της συριακής Hassaké διαπραγματεύονται με το YPG την ανάπτυξη συριακού στρατού σε παραμεθόριες πόλεις που ελέγχουν οι κούρδοι όπως στην Ras al-Aïn.

Αποτέλεσμα εικόνας για syrian army HASAKAH KURDS

Oι φυλές της Hassaké είναι στο τραπέζι του διαλόγου με αντιπροσώπους των κουρδικών μονάδων για να συζητήσουν την ανάπτυξη του συριακού στρατού σε κάποιες παραμεθόριες πόλεις αυτής της συριακής επαρχίας που δέχεται επίθεση από τον τούρκο κατακτητή.

Σύμφωνα με μια πηγή καλά πληροφορημένη, ένας επικεφαλής των αραβικών φυλών της επαρχίας Hassaké διαπραγματεύεται με τους αντιπροσώπους των (YPG) στο θέμα μιας πιθανής ανάπτυξης στρατιωτών του συριακού στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας σε κάποιες παραμεθόριες χώρες της επαρχίας Hassaké εκ των οποίων κυρίως της Ras al-Aïn, που βρίσκετια στα σύνορα με Τουρκία.

Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν ακόμη σε ένα απτό αποτέλεσμα αλλά οι κούρδοι θα μπορούσαν πιθανώς να δεχθούν την πρόταση.

Oι YPG φοβούνται ότι ο πόλεμος που εξαπολύθηκε από την Τουρκία κατά του Afrin,θα διαρκέσει αρκετά και ότι θα επεκταθεί προς άλλες περιοχές παραμεθόριες καθώς η Τουρκία  είναι διατεθείμενη να οδηγήσει νέα στρατιωτικά convois σε μια λωρίδα συνοριακή καλύπτοντας στο Βορρά , al-Malikiyah και στα δυτικά Tell Abyad, Qamishli και Ras al-Aïn, στην επαρχία της Hassaké.

Οι θέσεις του YPG κυρίως αυτές στα σύνορα  σχεδόν καθημερινά υπόκεινται τις τουρκικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τουρκικές πηγές στην Ras al-Aïn, οι ΥPG εκκένωσαν τις θέσεις τους που είναι πολύ κοντά στα σύνορα και εγκαταστάθηκαν σε γειτονικές συνοικίες των οποίων οι κάτοικοι διέφυγαν από τον φόβο τουρκικής εισβολής. presstv 26.1.18

dimpenews.com