Αποτέλεσμα εικόνας για Etats Unis bombardent syrie

Περισσότερα από 30 γυναικόπαιδα σκοτώθηκαν από αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Al-Bahrah ΒΔ της πόλης Hajin στην επαρχία της Deir Ezzor χθες.

Σήμερα αναφέρεται ότι αμερικανικές επιδρομές σκότωσαν  »κατά λάθος » άλλους 7 πολίτες αυτή τη φορά στην δυτική επαρχία Anbar του  Ιράκ.Αξιωματικός της ιρακινής αστυνομίας επιβεαιώνει την επίθεση..

Μια συντονισμένη επίθεση των αμερικανοιρακινών δυνάμεων έγινε στην περιοχή  90 km δυτικά του Ramadi,την πρωτεύουσα της επαρχίας Anbar είπε ο διοικητής Ahmed al-Dulaimi μιλώντας στο Anadolu.

“Δυνάμεις της τάξης και πολίτες βρέθηκαν κάτω από επίθεση βομβαρδισμών καθώς η επιχείρηση είχε και αεροπορική κάλυψη,” είπε.

Δήλωσε ότι 7 ιρακινοί στρατιώτεςσκοτώθηκαν και 11 άλλοι τραυματίστηκαν.

Το ιρακινό Υπ.Άμυνας επιβεβαίωσε από την πλευρά του την επίθεση  καθώς και το ότι διεξάγεται έρευνα για αυτήν.Η διεθνής συμμαχία των ΗΠΑ δεν σχολίασε το επεισόδιο.Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι στη βάση  Ain al-Assad στην περιοχή al-Baghdadi για να παράσχουν υποστήριξη στον ιρακινό στρατό κατά της Daesh.Οι γνωστές  »παράπλευρες απώλειες »…..

Οι αμερικάνοι πρόσφατα παραδέχθηκαν ότι τουλάχιστον 817 πολίτες σκοτώθηκαν από χτυπήματα της διεθνούς συμμαχίας σε Ιράκ ,Συρία από το 2014.

dimpenews.com