Σεργκέι Σοιγκού: στη Συρία τα πολεμικά αεροσκάφη έκαναν 34.561 εξόδους, τα πλοία και υποβρύχια έκαναν 100 επιθέσεις με πυραύλους κρουζ Kalibr.Τα ρωσικά UAV ελέγχουν όλη τη συριακή επικράτεια….

Ο ρώσος υπουργός Άμυνα, Σεργκέι Σοιγκού αναφερόμενος στην επιχείρηση στη Συρία είπε ότι  τα πληρώματα των δυνάμεων της πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας είχαν εκτελέσει με επιτυχία 34.561 εξόδους.

Ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι τα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3, καθώς και τα αεροσκάφη μικρής εμβέλειας Su-24M, Su-34 και Su-35S αποδείχθηκαν αποτελεσματικά.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS έκαναν 66 αεροπορικές επιδρομές με πυραύλους κρουζ και πέτυχαν το στόχο που τους είχε ανατεθεί.

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι τα ρωσικά UAV έχουν πλήρη έλεγχο ολόκληρης της Συριακής επικράτειας.

Οι ναυτικές επιφανειακές δυνάμεις διενήργησαν 171 αποστολές μάχης.

Τα πλοία και τα υποβρύχια πραγματοποίησαν 100 επιθέσεις υψηλής ακρίβειας με τους πυραύλους κρουζ Kalibr.

Για πρώτη φορά, το αεροπλανοφόρο « Ναύαρχος Kuznetsov » συμμετείχε σε επιχειρήσεις μάχης. Λόγω των υψηλών επαγγελματικών δεξιοτήτων των αεροσκαφών των αεροπλανοφόρων καταστραφηκαν 1.252 στόχοι τρομοκρατίας.Ο Σεργκέι Σόιγκου τόνισε επίσης ότι όλα τα όπλα και το στρατιωτικό υλικό που δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έδειξαν αξιόπιστη λειτουργία.

Το CSS αποδείχθηκε επίσης αποτελεσματικό. Πραγματοποιήθηκαν 342 μεταφορές μέσω θαλάσσης και 2.278 αεροπορικές μεταφορές στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας.

Συνολικά, μεταφέρθηκαν πάνω από 4.000 τεμάχια όπλων και υλικού που ανήλθαν σε 1.608.000 τόνους φορτίου.

Η υπηρεσία συντήρησης και επισκευών οργανώθηκαν από τις μονάδες στρατιωτικών επισκευών. Η αναγκαία υποδομή δημιουργήθηκε στη Συρία.

Εξάλλου, συμμετείχαν 163 ταξιαρχίες των σύνθετων επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας για την εξάλειψη των ελλείψεων που εντοπίστηκαν στην αεροπορική βάση  Khmeimim και στο λιμάνι του Tartus.

dimpenews.com