Ένα αραβόφωνο πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι περιήλθε στην κατοχή του μια φωτογραφία από την επιχείρηση των σύριων commando που έχουν σαν αποστολή να καθορίσουν ποιός κατέρριψε το ρωσικό Su25. Προσθέτει ότι συριακές ειδικές δυνάμεις επιχειρούν ήδη στην περιοχή που συνετρίβη το ρωσικό Su-25 αφού καταρρίφθηκε το Σάββατο από ένα φορητό αντιαεροπορικό MANPAD. Σκοπός τους είναι να εντοπίσουν τις αποδείξεις που θα τεκμαίρουν από που προέρχεται αυτό το όπλο και ποιός το προμήθευσε.

Ο ρώσος υφυπουργός Viktor Volodarsky δήλωσε στο RIA Novosti ότι η Μόσχα ενδαιφέρεται πολύ να μάθει πως αυτό το όπλο περιήλθε στα χέρια των τρομοκρατών.Τώρα οι σύριοι commandos επιχειρούν στο τερέν. « Αν αυτοί βρουν τα στοιχεία του εκτοξευτή μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το νούμερο κατασκευής και να πιστοποιήσουμε την εργοστασιακή πηγή σε κάποιες μέρες και να ανακαλύψουμε πως έφθασε εκεί « , τόνισε. Πρόσθεσε ότι η ρωσική αεροπορία παρέχει κάλυψη στις συριακές δυνάμεις σε αυτήν την επιχείρηση.

Ενδεχομένως από κάποια διαρροή ήδη σύριος βουλευτής Χαλεπίου Φαρές Σεχάμπι κατηγορεί την ΜΙΤ ότι έδωσε την εντολή κατάρριψης και μιλάει για βαθιά ανάμειξη του Ερντογάν στην υπόθεση.

»Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει το ρωσικό αεροπλάνο το προμήθευσε η Τουρκία στις πληρεξούσιες οργανώσεις της που έχουν διασύνδεση με την αλ Κάιντα  στη Συρία. Η εντολή να καταρρίψουν το αεροπλάνο δόθηκε επίσης από την ΜΙΤ! Ο Ερντογάν  εμπλέκεται βαθιά σε αυτό το έγκλημα και οι πληρεξόυσιοί του θα πληρώσουν σκληρό τίμημα. »

dimpenews.com