Παρά το μεγάλο κίνδυνο στην ύπαιθρο της περιοχής Ιντλίμπ και τις μάχες που λαμβάνουν χώρα στην ύπαιθρο της , ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ επισκέφθηκε τη βάση Αbu-Duhur με 4 ελικόπτερα όπου επέβαινε στο ένα από αυτά.Ήθελε να δει σε ποιά κατάσταση ήταν τα  MIG 29 όπως και όλες οι πίστες στη βάση αυτή που είναι από ένα από τις μεγαλύτερες της Συρίας.Στη συνέχεια μάζεψε  τους μηχανικούς και ανώτερους αξιωματικούς και έδωσε οδηγίες για το πώς να ξαναχτίσουν τη βάση και πάλι και πώς θα πρέπει να συσταθεί χώρος για την πλήρη προστασία των αεροσκαφών  ακόμη και σε τυχόν ισραηλινή επιδρομή. Ζήτησε η οργάνωση των διαδρόμων να είναι σε σύγχρονο στιλ με βάση τις πίστες των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων και πέρασε περίπου 3 ώρες στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντουχούρ στρατιωτική αν και οι ριπές του πυροβολικού και οι σφαίρες δεν ήταν μακριά του λόγω των συνεχιζόμενων μαχών  μεταξύ του συριακού αραβικού στρατού και των συμμάχων  του κατά των τακφιριστικών δυνάμεων και των ριζοσπαστικών ισλαμιστικών παρατάξεων.

Μετά από αυτό και αφού  ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ διαβεβαίωσε ότι θέλει να αποκαταστήσει το αεροδρόμιο το συντομότερο δυνατό επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο και επέστρεψε στη Δαμασκό.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η συριακή πολεμική αεροπορία της Συρίας θέλει να  χρησιμοποιήσει πλήρως τη βάση Αμπού Ντουχούρ σε 6 μήνες από τώρα, και ότι σύριοι κια ρώσοι μηχανικοί  θα πραγματοποιήσουν τα έργα σε μια περίοδο 5 μηνών σύμφωνα με χρονοδιάγρμμα που έδωσε ο Άσαντ.Σε αυτή τη βάση θα τοποθετηθούν ρωσικά MiG 31 και Sukhoi 27 και θα μπορούν να πραγματοποιούν αποστολές ακαριαία σε Deir Εzzor, Ιντλίμπ και al-Hasakah, Χαλέπι,Χάμα, σε περιοχές της Χομς.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ διέταξε επίσης  την ανοικοδόμηση στρατώνων για αξιωματικούς και  στρατιώτες γύρω από τη βάση σε κάποια απόσταση ασφαλείας για ευνόητους λόγους. Θα διασφαλιστεί επί 24ωρη βάση παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και εναλλακτικές γεννήτριες με αποθεματικό.

dimpenews.com