ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΗΠΑ

Ο βομβαρδισμός της διεθνούς συμμαχίας που διευθύνουν οι ΗΠΑ συριακού στρατού και συμμαχικών του πολιτοφυλακών στ΄ανατολικά του Ευφράτη στη Deir al-Zour επέρχονται στο πλαίσιο ενός καλέσματος σύγκρουσης με το συριακό στρατό και για να προστατεύσουν τους κούρδους συμμάχους τους.Επιχείρησαν την σύσγκρουση αλλά εκ του παραλλήλου και τη διατήρηση ενός ανοιχτού μετώπου κατά συριακού στρατού και ρώσων και επιχειρούν οι ΗΠΑ για μια ακόμη φορά να επιβάλουν το αρχικό τους σχέδιο τον διαμελισμό της Συρίας για να βρεθούν με κεκτημένα πετρέλαιο και βάσεις στα μέρη επιρροής τους.almayadeen

 »Oι ΗΠΑ θέλουν να διαφυλάξουν τη  Συρία αδύναμη και φτωχή « ,δήλωσε ο καθηγητής Joshua Landis.Σύμφωνα με τον  Landis, οι ΗΠΑ διατηρούν τη ΒΑ Συρία υπό κατοχή για να εμποδίσουν τη Συρία να έχει πρόσβαση στο πετρέλαιό της και στα καλύτερα καλλιεργίσιμα εδάφη.Τα πολύτιμα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται σήμερα στα χέρια των τοπικών αραβικών φυλών που έχουν δουλέψει στο παρελθόν με το Ισλαμικό Κράτος (IS) και οι οποίες, σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα συμμάχησαν με τους Κούρδους YPG /  (SDF). Το SDF είναι η τοπική εξουσιοδοτημένη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατοχή τους.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕΤΑΞΥ SDF-ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ 

Σύμφωνα με το Centcom, τη διοίκηση του αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή οι sdf  άρχισαν ν΄ανταποδίδουν πυρά αφότου περί τις 20 οβίδες κατέληξαν στα 500μ από τις θέσεις τους.Οι σύμβουλοι της αντι-ΙSIS που κυρίως είναι αμερικανοί στρατιωτικοί συμμετείχαν στην υπεράσπιση της βάσης μέσω αεροπορικών επιδρομών πυρών του πυροβολικού.(lemonde 9.2.18) .

ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ SDF-ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και χθες συνεχίστηκε η ένταση μεταξύ SDF και συριακού στρατού στην ίδια περιοχή με συγκρούσεις. Σήμερα αναφέρονται ισχυρές εκρήξεις στην ανατολική ύπαιθρο της Deir Ezzor από αταυτοποίητες προς το παρόν αεροπορικές επιδρομές.

και οι πιο δύσπιστοι παραδέχονται τώρα τις μάχες SDF-συριακού στρατού 

Πλέον αν και με αρκετή καθυστέρηση και οι πιο δύσπιστοι αναφέρουν ότι πριν τις αμερικανικές επιδρομές προηγήθηκαν μάχες συριακού στρατού και κούρδων.Οι μάχες είχαν 3ωρη διάρκεια.Ισχυρίζονται μάλιστα ότι ο συριακός στρατός είχε κάνει μια συμφωνία με YPG να πάρει τα πεδία πετρελαίου Conico και Al Omar.Αλλά το επίσης κουρδικό Στρατιωτικό Συμβούλιο της Deir Ezzor δεν δέχθηκε τη συμφωνία και έγιναν τρίωρες μάχες με συριακό στρατό και κάλεσαν και τους αμερικανούς για βοήθεια …. Αυτό για τη συμφωνία δεν το ξέρουμε αυτό που ειναι απολύτως αληθές είναι ότι έγιναν μάχες κουρδων και συρίων και τότε επενέβησαν οι προστάτες των πρώτων να καθαρίσουν….. L’image contient peut-être : texteΕπίσης τέτοιες συμφωνίες γίνονται μόνο με διαμεσολάβηση Μόσχας …Και βέβαια οι sdf δεν ορίζουν το κεφάλι τους.Είναι αδύνατο να προχωρούσαν σε συμφωνία με συριακό στρατό ερήμην των ΗΠΑ που τους έχουν μέσα στο έδαφος που ελέγχουν και σε όλους τους μηχανισμούς τους και πολύ περισσότερο είναι άτοπο να τολμούσαν οι κούρδοι να επιστρέψουν το συριακό πετρέλαιο ……

(βίντεο από μάχες συριακού στρατού και sdf)

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπήρξαν μάχες κούρδων και συριακού στρατού και συμμάχων του για τα πεδία αερίου και πετρέλαιο και οι αμερικανοί πέρασαν το μήνυμα ότι τούτο το πετρέλαιο είναι δικό τους. 

U.S. Army Maj. Gen. Jamie Jarrord, left, thanks Manbij Military Council commander Muhammed Abu Adeel during a visit to a small outpost near the town of Manbij, northern Syria, Wednesday, Feb. 7, 2018. Lt. Gen. Paul E. Funk, the top U.S. general in the coalition fighting the Islamic State group pledged American troops would remain in the town despite Ankara’s demands for a U.S. pullout. Turkey launched an offensive last month to drive Syrian Kurdish militiamen out of the enclave of Afrin and has threatened to extend its operation to Manbij. (AP Photo/Susannah George)

dimpenews.com