Ο πρόεδρος Assad επιθεώρησε το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο C-4 και την αεροπορική βάση στο  Mazzeh.O σύριος πρόεδρος Bashar al-Assad πραγματοποίησε τη Κυριακή μια επίσκεψη με στρατιωτικό ελικόπτερο συνοδευόμενος από 2 άλλα ελικόπτερα στα προαναφερθέντα σημεία.Συζήτησε με τους αξιωματικούς κι ενημερώθηκε για τα όπλα που χρησιμοποίησε η ισραηλινή αεροπορία στις επιθέσεις της βόμβες, πυραύλους κ.α αλλά και για τις τυχόν ζημιές που προκάλεσε στην τελευταία της επίθεση.

 

Στο αεροδρόμιο S-4, όπου είναι παρούσες συριακές και ρωσικές δυνάμεις ο σύριος πρόεδρος επιθεώρησε τις ζημιές από επιδρομές αλλά και τις θέσεις αεράμυνας με τα SAM-5S-200 που είναι καλυμμένα σε βαθιά ορύγματα και καμουφλαρισμένα με δέντρα όπως και τα ραντάρ.

Η συριακή αεράμυνα χρησιμοποίησε στις 10.2.18 το παλιό πυραυλικό σύστημα SAM-5S-200,  με το οποίο κατέρριψε ένα ισραηλινό F16 ενώ χτύπησε κι ένα F-15.Άλλη πηγή επιβεβαιώνει από την πλευρά της ότι χτυπήθηκε και ένα F15 που τέθηκε εκτός λειτουργίας.Ενώ αναφέρει ότι χτυπήθηκε ή συνετρίβη το αφήνει ανοιχτό κι ένα ισραηλινό επιθετικό ελικόπτερο 1 AH-64 Apache.Είναι αυτό για το οποίο έγινε λόγος αρχικά ότι κατέπεσε στο Λίβανο.Νεκρός δίνεται απόδιάφορες πηγές και ο αρχικά πολύ σοβαρά τραυματισμένος ισραηλινός πιλότος.

O πρόεδρος Άσαντ επιθεώρησε από τις 5 το πρωί ως τις 8 τις στρατιωτικές αυτές εγκαταστάσεις κι επέστρεψ οδικώς στη βάση του. 

Από το 1983 είχε να καταρριφθεί ισραηλινό μαχητικό.30 χρόνια μετά ήταν ο συριακός στρατός που κατέρριψε το F16 μια απώλεια που αποδέχθηκε η τσαχάλ.

dimpenews.com

 

1 commentaire »

 1. Ούτε S-200 ούτε S-125 ούτε Pantsir.
  Τελικά πρέπει να ήταν BUK missile.
  Αλλά το πιο σπουδαίο είναι πως οι Σύριοι παγίδευσαν τους Εβραίους.
  Όσο και αν φαίνεται απίστευτο ή δυσνόητο, οι Σύριοι προκάλεσαν τους Εβραίους.
  Τα πρόβατα παγίδευσαν τον λύκο.
  Μελετήστε το παρακάτω άρθρο, διαβάστε το δυο και τρεις φορές, και θα καταλάβετε
  ότι η επικυριαρχία του Ισραήλ τελείωσε εχτές το βράδυ.
  Οι ίδιοι οι Εβραίοι αρχίζουν να το καταλαβαίνουν από σήμερα.
  Ούτε καν είχαν φανταστεί ότι αλλάξανε τα σχέδια του Θεού για δαύτους.

  https://elijahjm.wordpress.com/2018/02/11/syria-does-not-fear-war-with-israel-the-rules-of-engagement-have-changed/

  J'aime