Ο ισραηλινός στρατός εμφάνισε τον 1 από τους 2 ισραηλινούς πιλότους του F16 που καταρρίφθηκε….: έπρεπε να ενεργήσουμε γρήγορα και να εγκαταλείψουμε το μαχητικό γιατί είχαμε τραυματιστεί και αυτό είχε χτυπηθεί πολύ.

Tη Δευτέρα ο Διοικητής της Ισραηλινής Αεροπορίας ο Amikam Norkin επισκέφθηκε έναν τραυματία που ο ισραηλινός στρατός τον εμφανίζει ως τον πιλότο του F16 που καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα το Σάββατο όταν οι ισραηλινοί για πολλοστή φορά πραγματοποίησαν επιδρομές σε στρατιωτικές θέσεις σε συριακό έδαφος. Ο Αρχηγός της Ισραηλινής Αεροπορίας του είπε : “εσύ όχι μόνο έσωσες τη ζωή σου αλλά επίσης κι αυτή του Navigator, Major A”.Τον περιγράφουν ως τον πιλότο που είναι σοβαρά τραυματισμένος. Ωστόσο το πρόσωπο του είναι καλυμμένο κι ακόμη δεν υπάρχει κάποια εμφάνιση του έτερου πιλότου που επίσης εγκατέλειψε το μαχητικό και ο οποίος φέρεται ως ελαφρά τραυματισμένος.Η Haaretz είχε μιλήσει για 2 πιλότους εκ των οποίων ο ένας νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση. Κάποια στιγμή είχε διαρρεύσει ανεπιβεβαίωτα η πληροφορία ότι αυτός υπέκυψε στα τραύματά του. Οι ισραηλινοί έχουν εμφανίσει μόνο τον 1.

“Aκούσαμε μια έκρηξη  και συνειδητοποίησαμε ότι χτυπηθήκαμε,” είπαν οι πιλότοι σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post που επικαλείται το Channel 2 την Κυριακή.

“Είναι ένα πολύ άβολο συναίσθημα αυτό της απώλειας του ελέγχου. δεν είναι μια μακρά διαδικασία και δεν υπάρχει χρόνος.Κάποια δευτερόλεπτα.Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να είμαστε γρήγοροι και να εγκαταλείψουμε το μαχητικό γιατί υποφέραμε από σωματικά τραύματα και επίσης γιατί το αεροπλάνο χτυπήθηκε και σταμάτησε να λειτουργεί.”

Οι 2 πιλότοι εγκατέλειψαν το F-16 που χτυπήθηκε από συριακούς πυραύλους επιφανείας – αέρα.

“Εξεράγη ο πύραυλος σε κάποια απόσταση από το μαχητικό και h and its shrapnel προκάλεσε στο αεροπλάνο αρκετή ζημιά ” δήλωσε.

“Η τύχη έπαιξε επίσης ένα ρόλο εδώ.. η δύναμη της έκρηξης θα μπορούσε να μας σκοτώσει ”.

dimpenews.com