Ένας μαροκινός ύποπτος ότι ήταν στη Συρία για λογαριασμό της ISIS συνελήφθηκε στη Βουλγαρία και βρίσκεται σε μια αναμονή για έκδοση προς τη χώρα του ανακοίνωσε τη Δευτέρα η δικαιοσύνη της Βουλγαρίας.
Ο 35χρονος Naoufal Rachid Zahri ήταν  « καταζητούμενος από την  Interpol στο Rabat για τρομοκρατική δραστηριότητα και γιατί ανήκει στην ISIS », σύμφωνα με την εφημερίδα του Haskovo.Τη Δευτέρα αποφασίστηκε η διατήρησή του σε καθεστώς κράτησης για 3 μήνες με την προοπτική έκδοσής του στο Μαρόκο.

Κατηγορείται για το γεγονός ότι δούλεψε  « παρά τη διεύθυνση σε στρατόπεδα της συριακής πόλης Mayadine », ένα πρώην οχυρό των τζιχαντιστών που βρίσκεται στη   Deir ez-Zor, κι απελευθερώθηκε από συριακό στρατό τον Οκτώβρη του 2017.Είχε στην κατοχή του μια ‘ »ζώνη με εκρηκτικά χειροβομβίδες και όπλα, πυρομαχικά « , σύμφωνα με τον φάκελο της Interpol που επικαλείται το βουλγάρικο δικαστήριο.

« Δεν είμαι τρομοκράτης », διατείνεται αναφέροντας ότι έζησε 4 χρόνια στη Συρία με τη γυναίκα του και τα 6 του παιδιά. Σύμφωνα με την εισαγγελία μπήκε περιθωριακά στη Βουλγαρία στις 18 Γενάρη με μια ομάδα μεταναστών από την Τουρκία όπου πέρασε 8 μήνες ώσπου να εξοπλιστεί μ΄ένα διαβατήριο συριακό και να βρει ένα διακινητή.

dimpenews.com