Σε σημερινό δημοσίευμά της η The New York Times αναφέρει ότι 4 ρώσοι υπήκοοι ίσως δεκάδες ακόμη σκοτώθηκαν σε μάχες στην Α Συρία μεταξύ φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και μελών της συμμαχίας καθοδηγούμενης από τις ΗΠΑ σύμφωνα με ρώσους και σύριους αξιωματούχους..

Ένας σύριος στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι περί τους 100 σύριους στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη της 7ης προς 8ης Φλεβάρη αλλά νέα για ρωσικές απώλειες δεν διαδόθηκαν παρά αργότερα και μόνο από ρωσικά μίντια και οργανώσεις μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Και κάποιοι ρώσοι πολίτες άρχισαν να μιλούν.Ο Aleksandr Ionov, ένας businessman που εργάζεται στη Συρία προσφέροντας υπηρεσίες ασφάλειας και άλλες συναφείς υπηρεσίες είπε ότι μετά από συζητήσεις με αρκετές ενώσεις ιδιωτικών στρατιωτικών οργανισμών εκτιμά ότι ίσως πάνω από 200 ρώσοι σκοτώθηκαν.

Ο Ionov είπε ότι όλοι όσοι σκοτώθηκαν δεν είναι ρώσοι κάποιοι ήταν μαχητές που ήρθαν από άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. “Περισσότεροι από 200 σε μια τρέχουσα εκτίμηση, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό αλλά πολλοί από αυτούς ήταν ρώσοι” είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη.
Ο Aleksandr Averin, ένα μέλος του εθνικιστικού κόμματος της ΄Αλλης Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι ο Kirill Ananiev, ένα μέλος του κόμματος που έφυγε για Συρία εδώ και 1 χρόνο σκοτώθηκε από τις αεροπορικές επιδρομές σημειώνοντας ότι υπήρξαν και άλλες  “ουσιαστικές απώλειες.”

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Kirill σκοτώθηκε στις 7 Φλεβάρη στη Συρία, κοντά στον Ευφράτη ποταμό ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής της αμερικανικής συμμαχίας ”  είπε ο κ.Averin σε μια συνέντευξη προσθέτοντας ότι υπήρξαν  » ουσιαστικές απώλειες” στις τάξεις των  “παραστρατιωτικών δομών που σχετίζονται με Ρωσία.”

Ένα ακόμη θύμα ο Vladimir N. Loginov, ένας 51χρονος σκοτώθηκε “σε μια άνιση μάχη στις 7 Φλεβάρη στη συριακή περιοχή της Deir al-Zour,” σύμφωνα με ανακοίνωση online από την παραστρατιωτική του οργάνωση.

“Αυτός σκοτώθηκε ηρωικά υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας σε απομακρυσμένες περιοχές κατά της εισβολής των διαταραγμένων βαρβάρων,”αναφέρει ανακοινωθέν του  group, the Baltic Cossack Union in Kaliningrad.

Σε μια άλλη περίπτωση η Lubava Kocheva, μια γυναίκα από την Κεντρική Ρωσία είπε σε ένα σύντομο  brief online chat ότι 2 από τους φίλους της στη Συρία οι Igor Kosoturov και Stanislav Matveev, επίσης σκοτώθηκαν στις  7 Φλεβάρη.

“Δεν γνωρίζουμε τίποτα αν θα φέρουν ή όχι τα σώματα τους….,”είπε η κ. Kocheva, 41ετών.

Tα ονόματα των περισσότερων θυμάτων που ταυτοποιήθηκαν ως τώρα αναφέρθηκαν για α΄φορά από την Conflict Intelligence Team,ένα group ρώσων ερευνητών bloggers.The New York Times 13.2.18

dimpenews.com