Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του RT στη Συρία, ο συριακός στρατός απέρριψε αίτημα των Κούρδων να εισέλθουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στο Αφρίν, χωρίς οι κουρδικές οργανώσεις να παραδώσουν τα όπλα τους στο συριακό κράτος.

Ο ανταποκριτής επικαλούμενος μια  στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι η ηγεσία της Συρίας έθεσε ως προαπαιτούμενο για την είσοδο του συριακού στρατού στο Αφρίν οι ΥPG να παραδώσουν τα όπλα τους στο συριακό κράτος.Νωρίτερα είχε διαρρεύσει από το al Mayadeen ότι υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ των 2 πλευρών .

Η πηγή πρόσθεσε ότι το αίτημα της κουρδικής πλευρά απορρίφθηκε, τονίζοντας ότι οι 2 πλευρές  δεν συμφώνησαν.Αυτό τονίζεται και από κουρδική δημοσιογραφική πηγή αξιόπιστη που μιλά για διαπραγματεύσεις κουρδικής και συρορωσικής πλευράς στο Tal Rafat.To sputnik ωστόσο αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία για ν΄αναπτυχθεί συριακός στρατός τις επόμενες μέρες στα συροτουρκικά σύνορα της περιοχής τοτ Αφρίν τις επόμενες μέρες κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ως στιγμής από άλλες πηγές.

Tην ίδια στιγμή σύμφωνα με πηγές της  »αντιπολίτευσης’ συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ SDF και συριακού στρατού καθώς ο τελευταίος επιχειρεί να προελάσει προς την al-Husayniyah στη Ντέιρ Έζζορ.

dimpenews.com