Ήδη υπάρχει διαρροή όρων της συμφωνίας των κούρδων YPG και της συριακής κυβέρνησης για την έίσοδο του συριακού στρατού στην περιοχή αύριο Δευτέρα όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα κουρδικά μέσα όπως το Rudaw.

  1. Δημιουργείται ένα εφαλτήριο για μια συριακή στρατιωτική βάση, και αναλαμβάνει ο συριακός στρατός κάποια σημεία στα σύνορα στη γραμμή αντιπαράθεσης με τα τουρκικά  στρατευμάτα.
    2.Εφαρμογή no fly zone για τουρκικά κι άλλα αεροσκάφη  στον εναέριο χώρο της Afrin .
    3 – Η συμφωνία περιλαμβάνει μια κοινή εκστρατεία για τον έλεγχο της περιοχής της al-Bab και Jarablus που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ασπίδας του Ευφράτη.
    4.Οι υπηρεσίες στο χώρο του Afrin, παραμένουν στην αυτοδιoίκηση του Afrin (σύμφωνα με τους νόμους της τοπικής αυτοδιοίκησης).

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης….To RT αναφέρει τώρα ότι ένας κούρδος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι κούρδοι συμφώνησαν να μπεί ο συριακός στρατός στην πόλη του Afrin.Ο ίδιος δήλωσε ότι οι συριακές δυνάμεις θα μπορούσαν να μπουν στην πόλη σε 2 μέρες.Στο Reuters ο κούρδος αξιωματούχος Badran Jia Kurd, σύμβουλος της διοίκησης που έχουν θέσει σε λειτουργία οι κούρδοι στη Β Συρία είπε ότι μονάδες του συριακού στρατού θ΄αναπτυχθούν στα σύνορα εντός 2 ημερών.Ο Badran Jia Kurd δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία με Δαμασκό είναι καθαρά στρατιωτική και δεν φέρει πολιτικό στάτους για τις περιοχές που ελέγχουν οι κούρδοι.

« Αναφορικά με πολιτικά θέματα και διοικητικά της περιοχής αυτό θα είναι αντικείμενο μιας μεταγενέστερης συμφωνίας με Δαμασκό χάρη σε άμεσες διαπραγματεύσεις » δήλωσε.Είπε επίσης ότι η συμφωνία με τη Δαμασκό θα μπορούσε να αμφισβητηθεί πολύ πριν εφαρμοστεί. « Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διαρκέσουν αυτές οι ετοιμασίες, επειδή κάποια μέρη δεν είναι ικανοποιημένα και θέλουν την αποτυχία αυτής της συμφωνίας », δήλωσε ο Badran Jia Kurd.

Τα μίντια του YPG επιβεβαίωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εδώ και κάποιες ημέρες και ότι τα 2 μέρη έκλεισαν συμφωνία για την ανάπτυξη κάποιων συριακων στρατιωτικών μονάδων στο Afrin αναφέρει τώρα το kurdistan24.

Update To πρωί της Καθαρής Δευτέρας 19.2.18 η συριακή κρατική τηλεόραση samatv ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός θα μπει στο Αφρίν σε λίγες ώρες, στις επερχόμενες ώρες.L’image contient peut-être : texte

dimpenews.com