Σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο SOHR οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κούρδων υπευθύνων και της Δαμασκού είναι πάντα σ΄εξέλιξη αναφορικά με ενδεχόμενη ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στο Afrin. Η διοίκηση της περιοχής και η παρουσία των ένοπλων κουρδικών πολιτοφυλακών είναι  2 θέματα της συζήτησης ανέφερε η ίδια πηγή.Συζητήσεις είναι ομοίως σ΄εξέλιξη μεταξύ των κούρδων και της Ρωσίας αναφορικά με την ανάπτυξη συνοριοφυλάκων και της αστυνομίας από τις συριακές δυνάμεις στο Afrin, αναφέρει το ίδιο μέσο.

H Toυρκία εντείνει την επίθεση στο Afrin να κόψει το δόμο των κούρδων για Μεσόγειο.Πριν την ανάπτυξη  του συριακού στρατού στο Afrin, η Τουρκία ενέτεινε και επιτάχυνε τις προσπάθειές της να επιβάλει έναν ολοσχερή έλεγχο στη βόρεια λωρίδα του Afrin μεταφέρει η ίδια πηγή.Προσθέτει ότι  «λογισμικές προετοιμασίες» ήταν πάντα σ΄εξέλιξη για να προλειάνουν το έδαφος του συριακού στρατού προς Αfrin.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

« αν το συριακό καθεστώς μπει στο Afrin για να ξεφορτωθεί τους YPG, η Τουρκία δεν θα έχει πρόβλημα », δήλωσε την Δευτέρα ο Mevlut Cavasoglu από το Amman loρδανίας όπου βρίσκεται.

« Αν υποστηρίξει τους YPG, τότε καμιά δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία  και τους στρατιώτες της », πρόσθεσε. Στο μεταξύ σήμερα υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία Ερτνογάν και Πούτιν για συριακό.Αυτή συνέπεσε με τις αναφορές για ανάπτυξη συριακού στρατού στο θύλακα του Afrin. Πηγές μιλώντας στο CNN Turk TV είπαν ότι ο Erdogan απείλησε τη Συρία αν ο στρατός μπει στο Afrin.

“Θα υπάρξουν συνέπειες για τη Συρία ,” είπε ότι ανέφερε στο Putin κι ορκίστηκε ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά κούρδων στη Συρία.kurdistan24 Eνώ το sputnik αναφέρει ότι αν ο συριακός στρατός μπει στο Αφρίν για να υποστηρίξει τους YPG θ΄ανοίξει την πόρτα προς την καταστροφή δήλωσε ο τούρκος αντιπρόεδρος Bekir Bozdag και θα δοθεί το πράσινο φως για τη διαίρεση της Συρίας.

Ανήσυχος ο Ερντογάν για τις εξελίξεις στη συνέχεια είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον ιρανό πρόεδρο Ροχάνι για το Αφρίν και το Ιντλίμπ.

dimpenews.com