Τα τουρκικά μίντια αναφέρουν ότι οι φιλοκυβερνητικές συριακές δυνάμεις που εισήλθαν νωρίτερα στο Αφρίν αποσυρθήκαν  μετά από τουρκικά προειδοποιητικά πυρά που τις ανάγκασαν ν άπομακρυνθούν κατά 10 χλμ μεταφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις θά ναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων του  Afrin με την Τορκία ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του YPG ο Nouri Mahmoud .Θα πάρουν θέσεις στα σύνορα και θα συμεμτάσχουν στην υπεράσπιση της εδαφικής ενότητας κι ακεραιότητας της Συρίας και των συνόρων της αναφέρει το ανακοινωθέν..Οι συριακές δυνάμεις που έσπευσαν να βοηθήσουν είναι εκατοντάδες σύμφωνα με το Συριακό Πρατηρητήριο το φιλοαντιπολιτευόμενο με έδρα το Λονδίνο.

Εκατοντάδες μαχητές μπήκαν στην περιοχή του Αφρίν  το απόγευμα της Τρίτης, » ανέφερε το the Syrian Observatory for Human Rights στο AFP.

Καποιοι μαχητές τραγουδούσαν  “Μια Συρία,μια Συρία” καθώς διέσχιζαν το checkpoint για τo εσωτερικό του Afrin σε βίντεο της συριακής κρατικής τηλεόρασης.

Το PYD, επιβεβαίωσε ότι οι συριακές δυνάμεις βρέθηκαν κάτω από τουρκικά πυρά κατά την άφιξή τους στο Afrin.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις « αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω » από το Αφρίνη, αφού τέθηκαν υπό τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού.

Σε συνέντευξη τύπου, είπε ότι οι μαχητές που εισήλθαν στο Αφρίν δρούσαν μόνοι τους και προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ένα « λάθος βήμα » στο μέλλον.

« Αυτό το αρχείο έχει κλείσει για τώρα », υποστήριξε..rudaw

dimpenews.com