Οι συριακές δυνάμεις που έφθασαν χθες στο Αφρίν έλαβαν θέσησ τα μέτωπα έναντι του τουρκικού στρατού και συμμάχων του σε διάφορα σημεία όπως στο Jinderes. Την Τετάρτη ο επίσημος εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι συριακές δυνάμεις των Μονάδων Εθνικής Άμυνας μπήκαν στο Afrin παρ΄ότι βομβαρδίστηκαν από τουρκικό στρατό.

« Διατηρούμε επαφή με συριακό στρατό κι αρχές στο Afrin και το (YPG). Οι δύναμεις που αποστέλλονται στο Αφρίν είναι δευθυνόμενες από τη συριακή κυβέρνηση από τη διοίκηση του συριακού στρατού .Ο Erdogan αποδείχθηκε ότι είναι ένας κακός τροχονόμος σήμερα, λέγοντας ότι σταμάτησε την κίνηση των συριακών δυνάμεων που κατευθύνονταν στο Afrin.Αυτά τα λόγια είναι λανθασμένα, οι δυνάμεις είναι ήδη στο Afrin, » είπε ο εκπρόσωπος τύπου του YPG ο Reizan Hedu.

« Ο τούρκος πρόεδρος, η κυβέρνηση και τα τουρκικά μίντια έκαναν ανακοινώσεις με μια ομολογιακή διάσταση, λέγοντας ότι αυτές οι δυνάμεις είναι σιίτικες.Εμείς στη Συρία είμαστε περήφανοι για την ομολογιακή και εθνική διαφορετικότητά μας » είπε ο κούρδος εκπρόσωπος.   sputnik                                                                                                          dimpenews.com