voltairenet: «Η μάχη της Δαμασκού και της Ανατολικής Ghouta»/Η Γκούτα ελέγχεται από την Al-Qaïda, υπό την κυριαρχία του  « Ισλαμικού Στρατού » (Jaych al-Islam), πλαισιωμένου υπό τις βρετανικές SAS κι αξιωματικούς της γαλλικής DGSE υπό την κάλυψη της ΜΚΟ Γιατροί χωρίς σύνορα…Γκούτα , ο Ισλαμικός Στρατός επέβαλε σαρία ………..ΜΑΡΤΥΡΊΑ :τον έσφαξε δημοσίως γιατί o γείτονάς μου αρνήθηκε να πει ότι ο « Assad είναι ένα σκυλί ».

Η πόλη της Δαμασκού και η ύπαιθρος στ΄Ανατολικά της πρωτεύουσας είναι το θεάτρο βίαιων μαχών αντιπολιτευόμενων της Al-Qaïda, υποστηριζόμενων από Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία έναντι του συριακού στρατού. Η Συριακή Δημοκρατία αποπειράται ν΄ απαλλάξει τον πληθυσμό από 7 χρόνια κατοχής και σαρία. Αλλά οι αποικιοκρατικές δυνάμεις δεν τείνουν ευήκοο ους .

                                                                                                                                                                                                                          Η πόλη της Δαμασκού διαρκώς βομβαρδίστηκε από την Al-Qaïda εδώ και 6 χρόνια.

Αυτή η ζώνη αρκετά ευρεία απαριθμούσε πριν από τον πόλεμο πάνω από 400 000 άτομα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ αυτά θα είναι σήμερα 367 000. Σύμφωνα με την κυβέρνηση αυτά είναι πολύ λιγότερα και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνουν τις 250 000.Η πρωταρχική πόλη είναι ένα προάστιο αρκετά κακόφημο η Douma είναι γνωστή πριν τον πόλεμο για τα  μπορντέλα της και τους μαφιόζους της.

Με βάση τα γγεονότα ,αυτή η ζώνη ελέγχεται από την Al-Qaïda, υπό την κυριαρχία του  « Ισλαμικού Στρατού » (Jaych al-Islam), πλαισιωμένου υπό τις βρευτανικές SAS κι αξιωματικούς της γαλλικής DGSE υπό την κάλυψη της ΜΚΟ Γιατροί χωρίς σύνορα. Αρχικά οι «μαχητές» διευθύνονταν από την οικογένεια Allouche, που διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στο Λονδίνο.

Από τον Ιούλιο του 2012 ως το θάνατό του στο τέλος του 2015, ο Zahran Allouche, ανακοίνωνε πολλές φορές κάθε εβδομάδα ότι θα έπαιρνε τη Δαμασκό και θα εκτελούσε με συνοπτικές διαδικασίες όλους τους απίστους δηλ. τους μη σουνίτες κατ΄αυτόν.Επέβαλε τη σαρία στους κατοίκους σύμφωνα με τις αρχές του ουαχαμπίτη ιεροκύρηκα  Abd al-Aziz ibn Baz.Έκλεισε μέσα σε σιδερένια κλουβιά αυτούς που αμφισβήτησαν την εξουσία του . Εκτέλεσε πολυάριθμα πρόσωπα εκ των οποίων το γειτονά μου  (έναν μεσίτη που κατοικούσε σε διαμέρισμα πάνω από το δικό μου), τον έσφαξε δημοσίως γιατί αρνήθηκε να πει ότι ο « Assad είναι ένα σκυλί ».

Δεχόμενος όπλα από τη Σ Αραβία μέσω Ιορδανίας ο Allouche προήδρευσε σε μια στρατιωτική παρέλαση με τανκ ,βάλθηκε επί σκηνής και βιντεοσκοπήθηκε από τη βρετανική  MI6 [1].

Όταν ο συριακός στρατός  τοποθέτησε κανόνια στο βουνό που κυριαρχεί επί της πρωτεύουσας και άρχισε να βομβαρδίζει το στρατό του Zahran Allouche, αυτός τοποθέτησε φυλακισμένους στις στέγες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Στις αρχές του 2016, ο ξάδερφός του  Mohamed Allouche πήρε τη διοίκηση.έγινε φημισμένος πετώντας ομοφυλόφιλους από τις στέγες.Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Συρία προστατεύει  τους ομοφυλόφιλους , κι αυτό αποτελεί μια εξαίρεση μεταξύ των σύγχρονων μουσουλμναικών χωρών και ακόμη και σε σχέση με τις δυτικές χώρες εδώ και 30 χρόνια[2].

Ο Mohamed Allouche έγινε ο αρχηγός της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης. Εκεί αυτός ζήτησε και απέκτησε οι ζωγραφικοί πίνακες και τα γλυπτά που διακοσμούσαν το ξενοδοχείο του να καλυφθούν με πέπλο.Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων από την αίθουσα των διαπραγματεύσεων αυτός έκανε  tweeté στους οπαδούς του να σκοτώσουν τους στρατιώτες του «χοίρου»………………..

Κατά τη διάρκεια 6 χρόνων οι τζιχαντιστές κανονικότατα επιτίθονταν στη Δαμασκό από την Ghouta. Καθημερινά δεν σταμάτησαν να σκοτώνουν κατοίκους, μέσα στην εκκωφαντική σιωπή  της διεθνούς κοινότητας. Σιγά , σιγά  Daraya, Mouadamiyat al-Cham, Qudsaya και al-Hameh τον Αύγουστο του 2016, έπειτα Jobar, Barzeh, Qaboun και Tichrine το Φλεβάρη του 2017,ανακτήθηκαν.Οι συμφωνίες που υπογράφτηκαν προέβλεπαν  την μεταφορά των μαχητών υπό υπό συνοδεία μέχρι το Idleb, στα ΒΔ της χώρας,υπό την μόνη προυπόθεση ότι αυτοί θα ελευθέρωναν τους κατοίκους.

Η Συριακή Δημοκρατία έρχεται ν ΄αποφασίσει την απελευθέρωση της Ανατολικής  Ghouta από τζιχαντιστές. Εντατικοί βομβαρδισμοί επιχειρήθηκαν  από πυροβολικό κι αεροπορία.Πρόκειται για την εξολόθρευση των τζιχαντιστών  και τη δημιουργία όσο το δυνατόν λιγότερων θυμάτων μεταξύ των αμάχων.Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης η προώθηση ανθρωπιστικών κομβόι είναι απίθανη.Η  Al-Qaïda ρίχνει οβίδες επί της πρωτεύουσας. Σε καιρούς normal, οι τζιχαντιστές στοχεύουν κυρίως την πρεσβεία του Iran στο Mazzeh,την πλατεία των Omeyyades (έδρα της τηλεόρασης και του Υπ.Άμυνας), το ρωσικό πολιτιστικό κέντρο στοκέντρο της πόλης καιτη Ρωσική Πρεσβεία.Αυτή την φορά οι ρουκέτες πέφτουν λίγο πολύ παντού. Oι Δαμασκηνοί και τα εκατομμύρια των συρίων που αρνούνται τη σαρία και κατέφυγαν στη συριακή πρωτεύουσα υπό τη προστασία του συριακού κράτους αποπειρώνται εκ νέου να επιβιώσουν. Πάνω από ένα τρίτο των κατοίκων παραμένει κλεισμένο στο σπίτι από το φόβο να μην σκοτωθεί από οβίδες στην πόλη.Ένα τέταρτο των εμπορικών παραμένουν κλειστά και οι διοικητικές υπηρεσίες εργάζονται στο ralenti.

Αγγλία και Γαλλία αποπειρώνται να επιβάλουν μια εκεχειρία 30 ημερών στην Ανατολική Ghouta. Αυτά τα 2 κράτη δεν κρύβουν την υποστήριξή τους στην οικογένεια Allouche και γενικότερα την αντιπαλότητά τους στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία και στον πρόεδρό της  Bachar el-Assad,ειδικότερα. και οι 2 αρνήθηκαν να παραβρεθούν  στη συνδιάσκεψη ειρήνης στο Sotchi στην οποία αντιπροσωπευόταν πάνω από το 90% των συρίων αλά όχι οι Allouche— [3].

Όταν η δυτική συμμαχία βομβάρδισε την Μοσούλη την τελευταία χρονιά για να συντρίψει κάποιες χιλιάδες τζιχαντιστών που παρέμεναν εκεί, σκότωσε πολύ περισσότερους πολίτες (9 με 11 000, σύμφωνα με τις πηγές). Τα δυτικά médias χαιρέτισαν αυτή τη νίκη μ΄ενθουσιασμό.Τα ίδια δυτικά  médias διαδίδουν  έως κορεσμού τις εικόνες των 2 μικρών κοριτσιών στην Ghouta εν μέσω βομβαρδισμών. Κανένας δεν αναρωτιέται για τις οικογένειες αυτών των 2 παιδιών ούτε για τον τρόπο με τον οποίο αυτές έμαθαν αγγλικά. Κανένας δεν σκέφτεται τ΄άλλα παιδιά που πεθαίνουν στη Δαμασκό,όλοι ικετεύουν να σταματήσει η σφαγή.

Αν μια εκεχειρία επέλθει δεν θα έχει καμιά πρακτική συνέπεια.Στην πραγματικότητα, η Al-Qaïda θ΄αποκλειστεί από τον ΟΗΕ και θα την απορρίψει ή με άλλα λόγια αυτή είναι η Al-Qaïda και αυτή μόνο κρατάει την Ανατολική Ghouta.

Υπό αυτές τις προυποθέσεις οφείλουμε ν΄αναρωτηθούμε γιατί η Αγγλία και η Γαλλία προωθούν  αυτήν την εκεχειρία την μη πρακτικού αντικρύσματος ; Γιατί τα δύο αυτά κράτη προτίθενται να δώσουν στην Αλ Κάιντα ένα διάλειμμα εις βάρος των αμάχων που καταπιέζουν;  (voltairenet.org 25.2.18 απόσπασμα από το άρθρο με τίτλο Η μάχη της Δαμασκού και της Ανατολικής Ghouta)                                                                                                dimpenews.com