Ο συριακός στρατός επιτίθεται τώρα από 3 άξονες κατά των τρομοκρατών στην Αν Γκούτα.Ο συριακός στρατός είναι στα 1.2 km για ν΄αποκόψει την  από ρον κύριο θύλακα των τρομοκρατών στην Α Γκούτα. Προηγουμένως ο συριακός στρατός ολοκλήρωσε και νέα προέλαση στις επιχειρήσεις του κατά της Jabhat al-Nusra και οργανώσεις που έχουν διασύνδεση μαζί της στην περιφέρεια Δαμασκού και και συνέχισαν να εξασφαλίζουν την ασφάλεια του διαδρόμου που προορίζεται για την έξοδο των πολιορκημένων αμάχων από τη Γκούτα προς το στρατόπεδο του Al-Wafideen για τη μεταφορά τους στο προσωρινό καταφύγιο στέγασης στο al-Dwair. O ανταποκριτής του SANA από την Ghouta μεταδίδει ότι μονάδες του συριακού στρατού ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης al-Muhamadyia αφότου υπέβαλαν σε βαριές απώλειες τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε προσωπικό κι εξοπλισμό.Ενώ νεώτερες πληροφορίες φέρουν το στρατό να ελευθέρωσε και την al-Rayhan .

Προσθέτει ότι οι ο στρατός τώρα μάχεται και επίσης προβαίνει σε αποναρκοθέτηση κι εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που οι σαλαφιστές είχαν παγιδεύσει την πόλη.

Ανέφερε ότι οι στρατιωτικές μονάδες καταδιώκουν τα απομεινάρια των τρομοκρατών που διέφυγαν στην παρακείμενη ύπαιθρο.

Η εγκαθίοδρυση του ελέγχου στην πόλη al-Muhamadyia συνέβαλε στο να κοπούν δρόμοι ανεφοδιασμού μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν περιέλθει σε κατάσταση πανικού και κατάρρευσης χάρη στη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε από τις μονάδες του στρατού και στις μεγάλες απώλειες που υπέστησαν.

O συριακός στρατός πλησιάζει να χωρίσει στα 2 την Α Γκούτα σε Β και Ν.

« Ο συριακός στρατός πήρε τον έλεγχο όλης της υπαίθρου γύρω από τα χωριά Mesraba και Beit Sawa, και πλησιάζει στη διαίρεση της al-Ghouta στο βόρειο και νότιο τμήμα, » είπε ο ανταποκριτής της elnashra 6.3.18 από τη Συρία.

dimpenews.com

1 commentaire »