Γιατί η Ρωσία θέλει τώρα την απελευθέρωση της Α Γκούτα. Η Γκούτα είναι μια δυνατή οικονομική και γεωπολιτική πύλη, επειδή ανοίγει το δρόμο προς την Ινδία, το Πακιστάν και την Κεντρική Ασία.Προς Ιράκ, Ιράν και Κασπία ως την Κίνα.

Οι εκλογές της Ρωσίας πραγματοποιούνται στην Ανατολική Γκoύτα και γιατί! Ποιά είναι η γεωπολιτική σημασία της πύλης της Γκούτα και γιατί η Ρωσία θέλει πάση θυσία να απελευθερωθεί άμεσα.

Η απελευθέρωση ολόκληρου του συριακού εδάφους από την τρομοκρατία και τους περιφερειακούς και διεθνείς εκπροσώπους του είναι ένα κυρίαρχο θέμα το οποίο απεργάζεται στο σύνολό του το συριακό κράτος ο γενναίος στρατός του και οι σύμμαχοι του Χεζμπολάχ και Ιράν … και, επίσης, κυριαρχεί στην σκέψη  του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θεωρεί ότι η απελευθέρωση της Ανατολικής Gauta θ΄απωθήσει την πολιορκία της Συρίας από τις ΗΠΑ μέσω Ιράκ, Ιορδανίας. Και θ΄ανοίξει το δρόμο για την καταπολέμηση της αμερικανικής αντεπίθεσης στα ανατολικά του Ευφράτη .. Αυτό δεν εξηγείται στο επίπεδο της αναδόμησης  της ρώσικης γεωπολιτικής, αλλά στην ανοικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου με πολλαπλά κέντρα εξουσίας, και ως εκ τούτου θ΄αποφέρει την αποδυνάμωση του ενός κέντρου λήψης αποφάσεων και θα συνεισφέρει στην περαιτέρω σταθερότητα …

Η μάχη για την απελευθέρωση της Ghouta στο στρατιωτικό τομέα έχει τεθεί υπό την ηγεσία του συριακού στρατού και στη σύμμαχο της Χεζμπολάχ, ενώ η Ρωσία διατηρεί συμβολή στις αεροπορικές επιδρομές και έχει αναλάβει τη διαχείρηση του θέματος στο διπλωματικό μέτωπο όπως στο Συμβούλιο Ασφαλείας στα παγκόσμια φόρουμ και στα μέσα ενημέρωσης . Η επιμονή της Μόσχας στην αντιμετώπιση όλων των ισχυρισμών της Δύσης σχετικά με τη χρήση χημικών από πλευράς του συριακού στρατού ήταν κρίσιμη. Ανάγκασε σε υποχώρηση την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αμερικανική πολιτική που απειλούσαν σε καθημερινή βάση να χτυπήσουν το συριακό κράτος.

Αλλά το πιο σημαντικό ήταν , η δήλωση του Πούτιν που δήλωσε ρητά ότι η χώρα του έχει αναπτύξει σύγχρονα και ακαταμάχητα συστήματα πυραύλων και πυρηνικών όπλων, τονίζοντας ότι είναι επαρκή για την προστασία της Ρωσίας και των συμμάχων της.

Αυτή είναι μια αμερικανική αντεπίθεση που στοχεύει να σταματήσει τη ρωσική άνοδο στην Πύλη της Ghouta. H ρωσική αντίδραση είναι τόσο αμετάκλητη κι αποφασιστική γιατί πιστεύει ότι η απελευθέρωση της ανατολικής Ghouta ανοίγει το δρόμο της προς την κατάργηση της αμερικάνικης βάσης Al Τanf και ανοίγει το δρόμο στη Ρωσία προς το Ιράκ και το Ιράν, την Κασπία Θάλασσα στη Μόσχα και φτάνει ως την Κίνα. Μπορεί να θεωρηθεί ότι η Γκούτα αποτελεί την ισχυρότερη ανθρωπιστική, οικονομική και γεωπολιτική πύλη, επειδή ανοίγει το δρόμο προς την Ινδία, το Πακιστάν και την Κεντρική Ασία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πούτιν πιστεύει ότι η  « εγγυημένη » επιτυχία του στις εκλογές δεν θα είναι μια νίκη με παγκόσμια αναφορά και διεθνή απήχηση παρά μετά την απελευθέρωση της Α Γκούτα..

Φαίνεται ότι η απελευθέρωση της Ghouta δεν είναι πλέον μακριά για τη συμμαχία Συρίας-Ιράν-Ρωσίας η οποία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις του Trump και τα όνειρα του Mohammed bin Salman, ο οποίος θέλει να ελέγχει τον μουσουλμανικό κόσμο με την «ιστορική κίνηση ” της παύσης της  Σαουδαραβικής-Ισραηλινής σύγκρουσης.dimpenews.com

One thought on “Γιατί η Ρωσία θέλει τώρα την απελευθέρωση της Α Γκούτα. Η Γκούτα είναι μια δυνατή οικονομική και γεωπολιτική πύλη, επειδή ανοίγει το δρόμο προς την Ινδία, το Πακιστάν και την Κεντρική Ασία.Προς Ιράκ, Ιράν και Κασπία ως την Κίνα.

Comments are closed.