Συριακή κρατική τηλεόραση: βγαίνουν τώρα από την Α Γκούτα οι πρώτες ομάδες τρομοκρατών με τις οικογένειές τους.Είναι τρομοκράτες της αλ Νούσρα….BINTEO

Η συριακή κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι οι πρώτες ομάδες τρομοκρατών με τις οικογένειές τους  βγαίνουν από την Ανατολική Γκούτα τώρα.Ήδη έφθασαν 13 τρομοκράτες και οι οικογένειές τους στο  ανθρωπιστικό διάδρομο από την Α Γκούτα. O Islam Army η πιο μεγάλη από τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Α Γκούτα λέει ότι αυτοί που βγαίνουν είναι μαχητές της Αλ Νούσρα που σχετίζεται με την αλ Κάιντα.Πιθανότατα θα εκκενωθούν προς Ιντλίμπ. Η πρώτη ομάδα  13 ριζοσπαστικοποιημένων άοπλων εγκατέλειψε τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Α Γκούτα από έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στον οικισμό Muhayam-al-Wafedin, ανακοίνωσε την Παρσκευή το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης  στη Συρία.

«Εκτεταμένες διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν από τους αξιωματικούς του Κέντρου Συμφιλίωσης και κατέληξαν στην αναχώρηση της πρώτης ομάδας των ριζοσπαστικοποιημένων  από τη ζώνη αποκλιμάκωσης της Α Γκούτα.13 ισλαμιστές εγκατέλειψαν τον τομέα», ανέφερε ο Iouri Evtouchenko, εκπρόσωπος τύπου του κέντρου.

Σύμφωνα με αυτόν οπι εξτρεμιστές έφυγαν χωρίς όπλα και χωρίς καμιά πρόκληση.Αυτή την ώρα το κέντρο ετοιμάζεται να τους στείλει  στο Ιντλίμπ.

«Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για την αναχώρηση άλλων ριζοσπαστικοποιημένων με τη βοήθεια της συριακής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο στρατηγός Evtouchenko.sputnik

dimpenews.com