Λίγο ακόμη και ο δακτύλιος θα είναι πλήρης για να φέρει την Harasta και πάλι πίσω στην αγκαλιά της Δαμασκού.

Ο συριακός στρατός προχωρεί σε διάφορους άξονες στην Αν. Ghouta.

Ο συριακός στρατός συνέχισε το Σάββατο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στην ανατολική Ghouta όπου έχει προχωρήσει σε περισσότερους από έναν άξονες σε περιοχές που ελέγχονται από τρομοκράτες.

Ο ανταποκριτής του RT ανέφερε ότι ο στρατός προελαύνει στις πόλεις Mesraba και στα περίχωρα του Ashari και Ιfteris και στα αγροκτήματα δύο γεφυρών στην Al-Ghouta.

Από την πλευρά της, η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις προχώρησαν στον άξονα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στη Harasta στο δυτικό τμήμα της Αν. Ghouta.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα  κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσαν ότι ο στρατός επίσης προχωρεί προς τον διαχειριστή του χωριού, ενώ παράλληλα κινείται προς τα νότια της πόλης Mesraba .

Από την πλευρά τoυ μέσο της «Χεζμπολάχ» ανέφερε ότι ο στρατός ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που ανήκε στην οργάνωση «αλ Νούσρα» πριν να φτάσει στο στόχο του στις θέσεις του στρατού, βόρεια της πόλης της Muhammadiyah που απελευθερώθηκε πρόσφατα.

Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε ότι μονάδες του συριακού στρατού προελαύνουν επίσης προς Madyara, Mesraba και διασφαλίζουν ύπαιθρο μεταξύ Beit Sawa – Mesraba.Τα συριακά αεροπλάνα βομβαρδίζουν θέσεις της αλ Νούσρα σε Harasta,Arbin και Mesraba στην Α Ghouta και ο SAA μ΄εμπροσθοφυλακή το 4ο Μηχανοκίνητο Τάγμα και την Δημοκρατική Φρουρά ανακαταλαμβάνει καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πολλά οικοδομικά μπλοκ  και οπωρώνες στην περιοχή Adrawani, πλησιάζοντας στην  εθνική οδό 5 Harasta -Duma.Ο στρατός το Σάββατο άνοιξε και γ΄ανθρωπιστικό διάδρομο για όσους πολίτες θέλουν να βγουν από τη Γκούτα. dimpenews.com

1 commentaire »