η κατάσταση πανικού και φόβου των κατοίκων αυξάνεται στο λόγω των αυξανόμενων τουρκικών βομβαρδισμών όπως και η ανασφάλεια για τα επερχόμενα  γεγονότα και επικρατεί ο φόβος για μάχες εντός της αστικής ζώνης μέσα στην πόλη του Afrin στη Β Συρία.Συνεχόμενοι θόρυβοι από αεροπορικές επιδρομές και πυρά του πυροβολικού τώρα στο Αφρίν μεταδίδουν οι εκεί δημοσιογραφικές πηγές. « Αλλά νομίζω ότι οι ήχοι των εκρήξεων προέρχονται από το νότο.Πιθανώς λίγα χιλιόμετρα από την πόλη.. » αναφέρει δημοσιογράφος μέσα από την πόλη.Άλλη πηγή πριν λίγο μεταδίδει ότι σύμφωνα με το μιντιακό κέντρο του Αφρίν « υπάρχουν αναφορές ότι έπεσαν ρουκέτες στη συνοικία Al_Ashrafiya που έχει πολύ κόσμο ».

« Δεν υπάρχουν εμφιαλωμένα νερά στα μαγαζιά του Αφρίν. Τσέκαρα περί τις 10 περιοχές σε διαφορετικές περιοχές και μίλησα με τους κατοίκους. Ακόμη υπάρχει νερό από τη βρύση » αναφέρει δημοσιογράφος.Δεκάδες οχήματα με κόσμο έρχονατι στην πόλη του Αφρίν από χωριά για να βρουν καταφύγιο, τώρα μέσα στη νύχτα.Για 19 χωριά της περιοχής που κατακτήθηκαν μόνο σήμερα από τους εισβολείς κάνουν λόγο μέσα της « αντιπολίτευσης ».

O τουρκικός στρατός και ο fsa απέχουν λιγότερο από 2 χλμ από την πόλη του Αφρίν και 1. 000.000 πολίτες στο εσωτερικό της κινδυνεύουν με γενοκτονία. O επίσημος εκπρόσωπος του FSA o «Mohammad Hammadin»,δήλωσε το Σάββατο ότι πήραν τον έλεγχο 19 χωριών και νότιων υψωμάτων που βλέπουν την πόλη του  Afrin, σημειώνοντας ότι δεν τους χωρίζει από την πόλη πλέον παρά  1 km.dimpenews.com