+18 ΕΚΤΑΚΤΟ / Δραματική εξέλιξη στην συνοικία Al-Qadam στο νότο της Δαμασκού.Την κατέλαβε η ISIS και υπάρχουν 110 και πλεόν σύριοι στρατιώτες νεκροί και πολλοί αιχμάλωτοι κι εξαφανισθέντες.ΦΩTO ΟΛΟ ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Al-Qadam

To Islamic State ανακοίνωσε νωρίτερα ότι κατέλαβε σχεδόν όλη την περιοχή Al-Qadam στο νότο της πόλης της Δαμασκού από τον SAA και δηλώνει ότι υπάρχουν μάχες για να καθαρίσει και το υπόλοιπο της περιοχής. Η περιοχή είναι κοντά στο καταυλισμό στρατόπεδο προσφύγων Yarmouk που ελέγχει κατά πλειοψηφία η ISIS και το χρησιμοποιεί ως ορμητήριο.Υπήρχαν μάχες τις τελευταίες μέρες σε αυτή την περιοχή.Παράλληλα φιλοκυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στην περιοχή  Al-Qadam αυτό που συμβαίνει είναι πολύ άσχημο και ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 110 σύριοι στρατιώτες από την ISIS χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι εξαφανισθέντες και αιχμάλωτοι.Το ξέσπασμα της ISIS σχετίζεται και με το γεγονός ότι επιχειρεί να μετριάσει τις εντυπώσεις από την περιοδεία του ΄Ασαντ στο βάθος της Α Γκούτα χθες.Στην ίδια περιοχή σφαγιάστηκαν κι αποκεφαλίστηκαν από την ISIS πριν 2 μέρες τουλάχιστον 12 σύριοι στρατιώτες.Επίσης επιχειρείται αντιπερισπασμός στις συριακές δυνάμεις που είναι στην τελική φάση της απελευθέρωσης όλης της Α Γκούτα και μετριασμός των εντυπώσεων αυτής της μεγάλης επιτυχίας. Πολλοί συριακοί λογαρισμοί στο προφίλ στο fb έχουν τώρα μαύρο φόντο για την εξέλιξη αυτή.  Οι σύριοι στρατιώτες μπήκαν στη ζώνη μετά την εκκένωση της  από τρομοκράτες που εκκενώθηκαν.
Το Amac (το πρακτορείο της DAESH), δημοσίευσε ένα vidéo με πτώματα σύριων στρατιωτών.

To φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH) μετέφερε ότι

« Η ISIS πήρε τον ολοκληρωτικό έλεγχο του Qadam και 36 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος και σύμμαχοί του μαχητές σκοτώθηκαν« ,μιλώντας πράλληλα για δεκάδες άλλους μαχητές τραυαμτίες, αιχμαλώτους ή εξαφανισθέντες.

Οι τζιχαντιστές έκαναν την επίθεση από τη συνοικία Hajar al-Aswad, που ελέγχουν αναφέρει η ίδια πηγή.Ο στρατός έστειλε ενεισχύσεις γύρω από το Qadam για να το ανακτήσει.

dimpenews.com