Στο Συριακό Συμβούλιο Ασφάλειας ελήφθησαν επιπρόσθετα μέτρα.Ρωσικές μονάδες αναπτύχθηκαν στις κρίσιμες περιοχές γι αποθάρρυνση των ΗΠΑ να προβούν σε αεροπορικές επιδρομές. Η ΕΕ δίνει πολιτική νομιμοποίηση κάλυψη σε επικείμενη αμερικανική επίθεση αφού έλαβε και νέα μέτρα κατά Συρίας για αναπόδεικτη χρήση χημικών.

Αποτέλεσμα εικόνας για syrian armyTo Σάββατο στο συριακό Συμβούλιο Ασφάλειας υπό την ηγεσία του Άσαντ ελήφθησαν επισπρόσθετα μέτρα. Η Δαμασκός αναφέρθηκε ότι επικοινώνησε με τη Μόσχα και την Τεχεράνη ζητώντας επιπλέον βοήθεια.Ρωσικές μονάδες αναπτύχθηκαν στις κρίσιμες περιοχές γι αποθάρρυνση των ΗΠΑ να προβούν σε αεροπορικές επιδρομές καθώς τις τελευταίες μέρες πύκνωσαν οι απειλές τους. To πρόσχημα που αναζητείται ως αφορμή για τους δυτικούς είναι πάντα μια ενδεχόμενη χημική επίθεση.Έτσι το ρωσικό Υπ.Άμυνας σήμερα αποκαλύπτει ότι οι τρομοκράτες έκαναν σε 1 εβδομάδα 3 απόπειρες χρήσης χημικών όπλων ως προβοκάτσια για να κατηγορηθεί η συριακή διοίκηση.

Παράλληλα εκτός της Δαμασκού κι άλλες περιοχές της συριακής επικράτειας είναι στο στόχαστρο της Δύσης.Στο Sputnik ο reporter Suliman Mulhem,ένας σύριος αναλυτής δήλωσε ότι μια αμερικανική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας θα εξαπολυθεί κατά του συριακού στρατού πολύ σύντομα κοντά στα συρο-ιρακινά σύνορα.

« Οι USΑ σχεδιάζουν μια ευρεία επίθεση κατά του Syrian Army πολύ σύντομα για να αιχμαλωτίσουν τα συριακά σύνορα με Ιράκ ειδικότερα πλησίον της al-Tanf και ίσως κάποια μέρη στην εδοχώρα » είπε στο Sputnik, επικαλούμενος καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές που σταθμεύουν κοντά στην αμερικάνικη στρατιωτική βάση επί συριακού εδάφους την al-Tanf .« Oι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορούν έγγραφα από το Επιτελείο των ΗΠΑ. Δείχνουν ότι το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να βομβαρδίσει το προεδρικό μέγαρο και τα συριακά υπουργεία, κατά το πρότυπο του ό, τι έκανε κατά τη διάρκεια της κατάληψης της Βαγδάτης (3 έως 12 Απριλίου 2003). ».voltairenet.org

Στις 19 Μαρτίου 2018 το Ευρωπαικό Συμβούλιο νομιμοποιεί περεταίρω με τη στάση του μια ενδεχόμενη ως επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ ή και συμμάχων τους στη Συρία αφού προσέθεσε 4 πρόσωπα στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά του συριακού κράτους διοίκησης. Η ΕΕ προσέθεσε τα 4 αυτά πρόσωπα για τον ρόλο τους όπως ισχυρίζεται στην ανάπτυξη και τη χρήση χημικών όπλων κατά του άμαχου πληθυσμού, σύμφωνα με την πολιτική της ΕΕ για την καταπολέμηση της διάδοσης και της χρήσης χημικών όπλων.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός και 3 επιστήμονες που εργάζονται στο κέντρο επιστημονικών σπουδών και έρευνας (Scientific Studies and Research Centre).Η κρατική συριακή οντότητα υπόκειται σε περιοριστικά μέτρα της ΕΕ από την 1η Δεκεμβρίου 2011.

Η ΕΕ επέβαλε ήδη περιοριστικά μέτρα κατά Σύριων συγκεκριμένα για τον ρόλο τους στην ανάπτυξη και τη χρήση χημικών όπλων όπως αυτή διατείνεται στις 17 Ιουλίου 2017.

Η σημερινή απόφαση ανεβάζει σε 261 τον συνολικό αριθμό των προσώπων τα οποία υπόκεινται σε ταξιδιωτική απαγόρευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, 67 οντότητες υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. .Τα μέτρα αυτά παρατάθηκαν τελευταία φορά στις 29 Μαΐου 2017 και ισχύουν μέχρι την 1η Ιουνίου 2018.2.consilium.europa.eu Η ΕΕ στοχοποιεί και τιμωρεί για αναπόδεικτη χρήση χημικών αφού ως και το Πεντάγωνο παραδέχθηκε πριν λίγες μέρες ότι ως τώρα δεν υπάρχει αποδεδειγμένη χρήση χημικών όπλων……

. dimpenews.com