Η Συρία θα χτυπήσει τις αμερικανικές βάσεις επί εδάφους της αν οι ΗΠΑ την χτυπήσουν ή της επιτεθούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για bases américaines syriaΟ επικεφαλής του Media Focal Center στη Βυρητό ο πολιτειολόγος Salem Zahran εκτιμά αναφορικά με επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.

«Πρώτα απ΄ όλα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα δυνατό χτύπημα με πυραύλους μετά τη συνάντηση του πρίγκηπα κληρονόμου του θρόνου της Σ Αραβίας και του αμερικανού προέδρου.Γιατί μετά την πρώτη τους συνάντηση οι ΗΠΑ χτύπησαν τη συριακή αεροπορική βάση  της al-Chaayrate. Σε αυτή την περίπτωση τ΄αντίποινα από της Συρία θα στοχεύσουν άμεσα τις αμερικανικές βάσεις επί συριακού εδάφους και όχι την Daech και την  al-Nosra*. Αυτές οι βάσεις φιγουράρουν ήδη πάνω σε χάρτες ώς στόχοι εν δυνάμει χτυπημάτων», δήλωσε.

Αναφορικά με την επίθεση από πλευράς του Ισραήλ αυτό θα μπορούσε να επέμβει στη διαμάχη μόνο υπό το πλαίσιο 3 προυποθέσεων.

«Αν οι ΗΠΑ διευθύνουν μια στρατιωτική επιχείρηση.Αν κάποιες χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν.Αν κάποιες αραβικές χώρες υποστηρίξουν επίσημα την επίθεση.Αλλά δεν πιστεύω ότι το Ισράηλ θα κυρήξει τον πόλεμο με δική του πρωτοβουλία», σημείωσε ο Zahran.

Αυτός ομοίως υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Ρωσίας στη διευθέτηση της κατάστασης στη Μ Ανατολή.

«Σήμερα η Ρωσία γράφει ιστορία επναγκαθιστώντας τις ισορροπίες επί της διεθνούς σκηνής.Η αμερικανική μονοπολικότητα ανήκει στο παρελθόν», συμπέρανε. sputnik 21.3.18

Oι ΗΠΑ διαθέτουν αυτή τη στιγμή περί τις 20 παράνομες βάσεις στη Συρία. dimpenews.com

One thought on “Η Συρία θα χτυπήσει τις αμερικανικές βάσεις επί εδάφους της αν οι ΗΠΑ την χτυπήσουν ή της επιτεθούν.

  1. ** «Κλωτσούν» οι Σκοπιανοί στις προτάσεις Κοτζιά… >και Τελικά….
    Τίποτα δεν θα γινει διοτι γεννιέται μεγαλο θεμα… υπερ – βάση του Ρωσικού άξονα στην Σερβία…
    ετσι η Ευρωπη μπαίνει 100% στην διχάλα… περισσοτερα >
    https://plus.google.com/u/0/+VelosOcean/posts/e6r9ZyZigxK

    Liked by 1 person

Comments are closed.