Συριακή δημοσιογραφική πηγή από το πεδίο μεταφέρει ότι σήμερα τα τουρκικά μίντια μιλούν για τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Afrin.Η πραγματικότητα όμως και η κάμερα λέει ότι οι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Anadan που απέχει 12χλμ. βόρεια του Χαλεπίου στο διεθνή δρόμο Χαλέπι–Gaziantep.Δεκάδες πύραυλοι από το συριακό πυροβολικό και τους συμμάχους του κατέστρεψαν θέσεις , σημείο ελέγχου του τουρκικού στρατού στο Anadan σ΄αντίποινα για τις συνεχείς προκλήσεις του τουρκικού στρατού.Πριν 5 μέρες τουρκικό στρατιωτικό   convoy μπήκε στη Συρία και εγκατέστησε ένα νέο σημείο ελέγχου και επιτήρησης στο Anadan..Ο τουρκικός στρατός έκανε μια παράνομη σταρτιωτική βάση στο Anadan, που η θέση της απέχει  από Χαλέπι  (18km) κι από Afrin (40km).O συριακός στρατός αναπτύχθηκε στα ορεινά χωριά Simeon στα ΒΔ του Χαλεπίου για ν΄ανακόψουν την προέλαση τουρκικού στρατού και FSA.

9 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν αφότου βομβαρδίστηκε τανκ στην πόλη του Αφρίν αναφέρουν οι σύμμαχοι των τούρκων οι τρομοκράτες του FSA.

Το FSA είπε στο « Spoutnik » ότι « κούρδοι Almshalin ανατίναξαν ένα τανκ του τουρκικού στρατού στην πόλη Afrin και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 στρατιώτες ».Ο τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ μίλησε για 3 τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Αφρίν από έκρηξη κατα την επιχείρηση εκκαθάρισης εκρηκτικών.

L’image contient peut-être : 1 personne, debout et plein airL’image contient peut-être : 1 personne, souritL’image contient peut-être : 2 personnes, plein airdimpenews.com

1 commentaire »