ΔΙΑΣΠΑΣΗ στον Κλάδο Ελαίας: Εξέγερση από φράξιες FSA κατά τουρκικού στρατού.Μέχρι απαγωγή τούρκων στρατιωτων προτείνεται σε ηχογραφημένες ενδοεπικοινωνίες. Η λίστα με τις φράξιες που στασίασαν. Η Τουρκία θέλει να τους κατευθύνει προς Ιντλίμπ, αυτοί θέλουν να κατακτήσουν κι άλλα χωριά στο Β. Χαλεπίου με πρώτο το Tel Rifaat.

 Η ΜΙΤ πληροφόρησε τις φράξιες της συριακής λεγόμενης αντιπολίτευσης στο Αφρίν για το τέλος της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας αλλά και ότι σταμάτησε η επίθεση στο ύψωμα Tal Rifat .

“Οι τούρκοι συγκέντρωσαν τις φράξιες στα κέντρα για να τους καταβάλουν τους μισθούς τους και τους πληροφόρησαν για το τέλος της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας και ότι σταμάτησε η επίθεση για το Tel Rifaat.Σύντομα διαδόθηκαν τα νέα και πολυάριθμες φράξιες κάλεσαν σε μια εξέγερση κατά της απόφασης των τούρκων και απαίτησαν το σχηματισμό νέας Κλάδου Ελαίας “, δήλωσαν πηγές στο Ahrar al-Sharqiya.

Το ίδιο site πληροφοριών εξασφάλισε πολλές ηχογραφημένες συνομιλίες που καταδεικνύουν την ένταση μεταξύ των τούρκων και των ένοπλων φραξιών που πολέμησαν στο Afrin. Σε εσωτερική κλήση ο επικεφαλής μιας ένοπλης φράξιας κάλεσε σε “απαγωγή τούρκων στρατιωτών για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση τους.” Σε β΄μαγνητογραφημένη κασέτα, ακούγεται ότι “χθες ήμουν με το τούρκο διοικητή της επιχείρησης στο Afrin και του έθεσα το θέμα για το Tal Rifat”, δήλωσε ο Sabra. “Σήμερα αυτοί μας λένε για το τέλος της επιχείρησης προς Tal Refa’at. Ένας άλλος διοικητής είπε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν όλες τις θέσεις τους στο Afrin και σε όλες τις περιοχές”

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες έγινε κάλεσμα για απόσυρση από τις επιχειρήσεις του Κλάδου Ελαίας και για την απελευθέρωση αραβικών χωριών που απομένουν στην περιφέρεια του Afrin, εκ των οποίων πρώτο το Tal Refa’at. Οι Ταξιαρχίες του Hamza ανακοίνωσαν ότι αυτές εκκένωσαν τον τομέα τους στο Afrin αποσύρθηκαν από εκεί και κατευθύνονται προς Tall Refa’at. Η ένοπλη φράξια του Jarbel, άφησε μόνο του τον τουρκικό στρατό να επιτηρεί τη ζώνη. ” Μια άλλη ένοπλη ομάδα 30 μελών αποσύρθηκε από τα σημεία ελέγχου στο χωριό Sheikh Rose και κατευθύνθηκε προς τα στρατόπεδα.”

Στις ενδοεπικοινωνίες πολλές φράξιες δήλωσαν την απόσυρσή τους από τις θέσεις τους στο Afrin και στα χωριά του:
1 – οι μαχητές της  Kafrnaya
2 – στοιχεία που διασπάστηκαν από το Μέτωπο Sham κι ανακοίνωσαν ότι μαπίνουν στην εξέγεσρη.
3 – η φράξια του Hamza
4 – η οργάνωση Ahmed Sheikh του Tal Rifat
5 –
6 -ομάδες που σχετίζονταν με  Sheikh Rose
7 – Ταξιαρχία Sultan Osman
8 – Ταξιαρχία των βόρειων Γερακιών.
Το  “Στρατιωτικό Συμβούλιο” της πόλης Adnan στη βόρεια επαρχία Χαλεπίου δημοσίευσε μαι δήλωση στην οποία τονίζει “την πρόθεση των φραξιών να κατευθυνθούν προς Τal Refat’ και στα αραβικά χωριά της περιοχής”

Oι πηγές δήλωσαν ότι η  “η Τουρκία είναι διατεθειμένη να μετατοπίσει τις ένοπλες φράξιες που χτησιμοποίησε στην Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας προς το Idlib για να πολεμήσουν κατά Cham- Nusra” δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ κατά την τελευταία τριμερή με ομολόγους του από Ρωσία και Ιράν. Στο όλο πλαίσιο ανακαλύφθηκε ένα ομαδικός τάφος 50 μελών του FSA

που σκοτώθηκαν στη μάχη της  Ain Dikna κατά του YPG στο χωριό Kamrock κοντά στο φράγμα Maidanki.Η μάχη έγινε πριν 2 χρόνια.alalam dimpenews.com

One thought on “ΔΙΑΣΠΑΣΗ στον Κλάδο Ελαίας: Εξέγερση από φράξιες FSA κατά τουρκικού στρατού.Μέχρι απαγωγή τούρκων στρατιωτων προτείνεται σε ηχογραφημένες ενδοεπικοινωνίες. Η λίστα με τις φράξιες που στασίασαν. Η Τουρκία θέλει να τους κατευθύνει προς Ιντλίμπ, αυτοί θέλουν να κατακτήσουν κι άλλα χωριά στο Β. Χαλεπίου με πρώτο το Tel Rifaat.

Comments are closed.