Όπως μεταδίδει τώρα το AFP  επικαλούμενο το φιλοαντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο επιτεύχθηκε συμφωνία για τον τελευταίo θύλακα των τρομοκρατών στην Α Γκούτα την Douma. Ο Ισλαμικός Στρατός και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία  κατέληξαν σε συμφωνία για την απομάκρυνση αμάχων από τη Douma .O ανταποκριτής του SANA  από τον ανθρωπιστικό διάδρομο στο  al-Wafedeen Camp αναφέρει τώρα ότι άρχισε η εκκένωση ενός αριθμού τρομοκρατών από την πόλη της Douma με προορισμό το Ιντλίμπ .

Το euronews αναφέρει ότι συμφωνία επιτεύχθηκε  αργά το Σάββατο για να εγκαταλείψουν την Douma, οι βαριά τραυματισμένοι. Ο ανταποκριτής του SANA μετέφερε ότι άρχισε η εκκένωση ενός « αριθμού τρομοκρατών » από την πόλη Douma ενώ άλλες συριακές πηγές ανέφεραν ότι αυτοί οι τρομοκράτες ανήκουν στο « Σώμα Rahman » αναφέρει η αραβική υπηρεσία του RT. H oποία προσθέτει ότι ο ανταποκριτής της στη Δαμασκό αρνείται αυτό που ισχυρίστηκαν σύριοι ακτιβιστές για τελική συμφωνία που επιτεύχθηκε για εκκένωση των τρομοκρατών από τη  Douma, υπογραμμίζοντας  ότι οι διαπραγματεύσεις αν και είναι στο τελικό στάδιο συνεχίζονται για μια πιθανή συμφωνία χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.                                                                                                  OI OΡΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ                                                Πληροφορία της τελευταίας στιγμής από Δαμασκό αναφέρει ότι είναι τελικό ότι η Jaysh al Islam θα παέι στη jarablus στη Β Συρία.Μια συμφωνία συνολική τελική έκλεισε μεταξύ Ρωσίας και Ισλαμικού Στρατού. Αυτή προβλέπει την επιστροφή της πόλης Douma στις αρχές Δαμασκού. Το Σώμα Al-Rahman
θα εκκενωθεί προς Ιντλίμπ. Το Jaysh al Islam θα εκκενωθεί στη Jarablus. Προυποθέτει ότι όλοι θεσμοί θα περάσουν στο κράτος  στη Douma, ενώ θα επιστραφούν οι απαχθέντες πολίτες και στρατιώτες και τα σώματα των νεκρών στρατιωτών.Επίσης σύμφωνα με το SANA η συμφωνία προβλέπει ότι οι τρομοκράτες θα καταθέσουν το βαρύ και μεσαίο οπλισμό τους στο κράτος.

dimpenews.com

1 commentaire »