Δύο κούρδισες γυναίκες μαχήτριες ήταν με τους στρατιωτικούς της διεθνούς συμμαχίας των ΗΠΑ σ΄ένα ιδιωτικής κυκλοφορίας μη στρατιωτικό van όχημα κοντά σε ένα νεκροταφείο, όταν μια έκρηξη συνέβη μέσα στο όχημα! Τραυματίστηκαν και οι 2 και νοσηλεύονται. Μάρτυρες αυτόπτες από το  Manbij είπαν ότι άκουσαν μια έκρηξη.Δεν υπήρξε μεγάλη καταστροφή που σημαίνει δεν ήταν μεγάλης ισχύος αλλά ωστόσο θανατηφόρα.

Οι αυτόπτες είπαν ότι μέσα στη νύχτα μετά την επίθεση 4 μαχητικά της συμμαχίας και 2 ελικόπτερα αυτής εμφανίστηκαν στον ουρανό του Manbij.

Τα θύματα της έκρηξης οδηγήθηκαν περίπου στο 1χλμ από τον κύριο κυκλικό κόμβο στην νότια είσοδο της πόλης του  Manbij. Εκεί προσγειώθηκαν τα ελικόπτερα και έγινε η διακομιδή των τραυματιών . Δεν ξέρουμε τι έκανε το βανάκι της συμμαχίας των αμερικανών στα στενοσόκακα ενός απομονωμένου καρτιέ μέσα στη νύχτα.  Η έκρηξη σημειώθηκε περί της  23h00 κοντά στο νεκροταφείο  του σείχη Akil εντός της πόλης του Manbij προς τα μεσάνυχτα μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής  . Οι στρατιωτικοί της συμμαχίας των δυνάμεων του κατοχικού στρατού στη Β Συρία οδηγούσαν ένα Hyundai λευκό βαν.dimpenews.com