ΕΚΤΑΚΤΟ / H τουρκική αεροπορία χτύπησε θέσεις των κουρδικών δυνάμεων στην επαρχία της Raqqa.

Αποτέλεσμα εικόνας για turkish air force syriaΗ τουρκική αεροπορία πραγματοπίησε αεροπορικές επιδρομές σε οχυρά των κούρδικων πολιτοφυλακών στην επαρχία της Raqqa, στη ΒΑ Συρία ενώ μονάδες του τουρκικού στρατού διευρύνουν το φάσμα της επέμβασής τους στη Β Συρία.
Η αραβόφωνη εφημερίδα  Al-Watan μετέφερε ότι τουρκικά μαχητικά χτύπησαν πολλές φορές αποθήκες της 93ης βάσης Ταξιαρχίας που διαθέτουν οι κούρδοι στην πόλη Ein Issa, στο βορρά της Raqqa.

Προσθέτει ότι κουρδικές δυνάμεις δήλωσαν απαγόρευση κυκλοφορία στην περιοχή μετά τις επιθέσεις από αέρος των τούρκων.

Τοπικές πληροφορίες ανέφραν ότι ο τουρκικός στρατός στόχευσε μια ομάδα ένοπλων κούρδων στην πόλη Ra’as al-Ein, στα ΒΔ της  Hasaka.

Για αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν αποθήκη πυρομαχικών των  SDF και που γι αυτές θεωρείται ύποπτη η Τουρκία κάνει λόγο το orient-news. Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι μια έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα 2 Απρίλη στην πόλη  Ain Issa στα περίχωρα της πόλης Tal Abyad στη Β Raqqa ταυτόχρονα με το πέρασμα άγνωστου αεροσκάφους από την περιοχή  ανέφεραν τοπικές πηγές στο Orient net.L’image contient peut-être : nuage, ciel et plein air

Η πηγή, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ain Issa (50 χλμ. από το κέντρο της πόλης Raqqa), σε μια θέση που πιθανότατα θα ήταν αποθήκη πυρομαχικών για τους υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ (SDF).

Τα τοπικά δίκτυα μέσων ενημέρωσης δήλωσαν τη Δευτέρα ότι 3 τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν τη στρατιωτική βάση Brigade 93 στο βόρειο τμήμα της Ain Issa, η οποία βρίσκεται του (YPG).

dimpenews.com