Συροκούρδος βουλευτής: κούρδοι και συριακός στρατός να κάνουν κοινή αίθουσα επιχειρήσεων κατά Τούρκων….προβλέπει αιφνίδια περαιτέρω επεκτατική πολιτική της Άγκυρας στο συριακό την επόμενη περίοδο που θα αιφνιδιάσει τη Ρωσία.

Ένας κούρδος μέλος του συριακού κοινοβουλίου υπογράμμισε την Τρίτη ότι οι κουρδικές μονάδες και ο συριακός στρατός πρέπει να σχηματίσουν μια κοινή αίθουσα επιχειρήσεων στη Β Συρία έναντι των τουρκικών επιθέσεων.

Ο Omar Ousi, που είναι ο επικεφαλής της εθνικής πρωτοβουλίας των συροκούρδων δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις προβλέπουν να επιτεθούν στην πόλη Manbij τις επόμενες μέρες και ξορκίζει οι κούρδικες πολιτοφυλακές και ο συριακός στρατός να ενεργοποιήσουν μια κοινή αίθουσα επιχειρήσεων για ν΄αντιπαραταχθούν στις δυνάμεις της Άγκυρας.

Πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός δεν μπορείνα επιτεθεί στην πόλη Tal Rifa’at στην επαρχία Χαλεπίου γιατί αναπτύχθηκε εκεί ο συριακός στρατός.

O κοινοβουλευτικός δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις πέτυχαν να καταλάβουν τμήμα της Β Συρίας μετά το πράσινο φως ΗΠΑ, ΝΑΤΟ προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις της Άγκυρας  και είναι διατεθειμένες να έχουν τον απόλυτο έλεγχο μιας ευρείας περιοχής  που ενώνει τις περιοχές  Jarabulus, al-Ra’ei, Bab και Azaz.Προειδοποίησε ότι ο τουρκικός στρατός ομοίως προτίθεται να επιτεθεί στην πόλη Χαλεπίου.

Ο Οusi δήλωσε  ότι η Ρωσία θα εκπλαγεί την επόμενη βδομάδα και τους μήνες που έρχονται από την αιφνίδια αλλαγή πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή.

dimpenews.com