ΕΜΠΛΟΚΗ / Iρανικά μέσα αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν 4 ιρανοί μαχητές από την ισραηλινή επίθεση στη βάση T4 στη Συρία. Το Ισραήλ είχε ενημερώσει το Πεντάγωνο για την επίθεση.

.

Το ιρανικό πρακτορείο Fars αναφέρει ότι 3 ιρανοί μαχητές σκοτώθηκαν στην αεροπορική επίθεση κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου T4 στη Συρία που Συρία και Ρωσία αποδίδουν σε ισραηλινά μαχητικά και τους ταυτοποιεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «2 υπερασπιστές του ιερού » βρήκαν το θάνατο στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε από «μαχητικά του σιονιστικού καθεστώτος». Το «ιερό» είναι το σιίτικο τζαμί  Sayyidah Zaynab, που βρίσκεται στο νότο Δαμασκού και όπου είναι το μαυσωλείο της  Zeinab (κόρη των Ali και Fatima). Το Ιράν παραδέχεται ένα ακόμη νεκρό στην ισραηλινή επιδρομή στο T4 ένα υψηλόβαθμο μέλος της Φρουράς Επανάστασης τον Mehdi Dehgan.

Dans le discours officiel de Téhéran concernant la situation en Syrie le «sanctuaire» signifie la mosquée chiite de Sayyidah Zaynab, située dans la banlieue sud de Damas et abritant le mausolée de Zeinab (fille d’Ali et de Fatima). Στο μεταξύ 2 αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο NBC News ότι το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ πριν προβεί σε αεροπορικές επιδρομές που στόχευσαν τη Δευτέρα την T4 .

Το κανάλι ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός ανέφερε  στο Πεντάγωνο ότι σχεδιάζει να χτυπήσει τη συριακή αεροπορική βάση τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.Σύμφωνα με Συρία Ρωσία η επίθεση έγινε  από 3:25 π.μ. ως και τις 3:53 μ.μ., από δύο αεροσκάφη F-15 που επιχείρησαν από εναέριο Λιβάνου.Εκτόξευσαν 8 πυραύλους και αναχαιτίστηκαν οι 5. Η ισραηλινή πλευρά δεν έχει ακόμη εκδώσει κανένα επίσημο σχόλιο που να επιβεβαιώνει ή να αρνείται το ρόλο της στην επίθεση.

dimpenews.com