Ένας αριθμός μαρτύρων και τραυματιών από μια ισραηλινή επίθεση με πυραύλους κατά του συριακού στρατιωτικού αεροδρομίου  T-4 λίγο πριν το ξημέρωμα Δευτέρας.To ρωσικό Υπ.Άμυνας λέει ότι 2 ισραηλινά F15 χτύπησαν τη βάση εκτοξεύοντας  8 τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους στην Τ4. Δεν μπήκαν στο συριακό εναέριο χώρο και χτύπησαν από λιβανέζικη επικράτεια με πυραύλους κρουζ. Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι δεν χτυπήθηκαν ισχυρίζεται το ανακοινωθέν.Η συριακή αεράμυνα χτύπησε τους 5 πυραύλους προσθέτει τονίζοντας ότι σκοτώθηκαν 14 σύριοι στρατιώτες και συμμαχοί τους. O εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός σύμφωνα με το .i24news.tv.

Μια στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι η αεράμυνα αναχαίτισε την επίθεση και έπληξε πολλούς πυραύλους. Πρόσθεσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με μαχητικά ισραηλινά  τύπου F15 που εκτόξευσαν [πολλούς πυραύλους από το λιβανέζικο εναέριο χώρο.sana Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι είναι ένα μήνυμα προς Ρωσία κι όχι ένα χτύπημα για την επίτευξη ενός στρατιωτικού στόχου.Μιλούν για συντονισμό Ισραήλ και ISIS καθώς ενώ οι ισραηλινοί χτυπούσαν την αεροπορική βάση Τ4 ανατολικά της Χομς την ίδια στιγμή η ISIS επιχείρησε να επιτεθεί στην  και SabiBiar επίσης ανατολικά της Homs .

Οι δυτικοί έκαναν τους ανήξερους για το ποιός ευθύνεται για το χτύπημα: Πολλοί πύραυλοι έπληξαν νωρίς τη Δευτέρα 9 Απρίλη ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Κεντρική Συρία σύμφωνα με το επίσημο κρατικό συριακό πρακτορείο. Παραμένει ακαθόριστο ποιός βρίσκεται πίσω από αυτό το χτύπημα καθώς ΗΠΑ, Γαλλία αρνήθηκαν ότι ευθύνονται για την επίθεση παρά τις απειλές  που εκτόξευσαν προηγουμένως. Σύμφωνα με την τηλεόραση της Δαμασκού  η επίθεση στόχευση τη βάση Tiyas, ομοίως καλούμενη  T-4, ευρισκόμενη μεταξύ Homs και Παλμύρας. Tουλάχιστον 14 ιρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH).
Το αεροδρόμιο συγκλονίστηκε από βίαιες εκρήξεις ενώ η αεράμυνα ενεργοποιήθηκε και χτύπησε 8 πυραύλους πρόσθεσε η τηλεόραση που αποδίδει την επίθεση στις ΗΠΑ. .« Υποπτευόμαστε μια επίθεση αμερικάνικη », μετέφερε αρχικά το SANA.Στη Washington, το Πεντάγωνο  διαβεβαίωσε ότι « το δεν οδηγεί αεροπορικά χτυπήματα στη Συρία ». « Σε κάθε περίποτωση συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και υποστηρίζουμε τις διπλωματικές προσπάθειες που στοχεύουν να λογοδοτήσουν αυτοί που χρησιμοποιούν χημικά όπλα στη Συρία και αλλού », προσθέτει ο εκπρόσωπος τύπου…lemonde. Αρχικά και άλλοι σύριοι ρεπόρτερ έλεγαν ότι πιθανώς η επίθεση να ήταν αμερικανική αυτή ήταν η αίσθηση της πρώτης στιγμής οι αρχικές εκτιμήσεις. dimpenews.com

1 commentaire »