Διευρυμένη σύρραξη-ανάφλεξη. Όλοι εναντίον όλων. Το Ισραήλ έθεσε στο μάξιμουμ το συναγερμό στο στρατό εν όψει αντιποίνων Ιράν για μαχητές του Τ4. Σύσκεψη Νετανιάχου με Αρχηγούς Στρατού.

Le Premier ministre Benjamin Netanyahu, au centre, est informé de l'escalade à la frontière nord avec Gadi Eizenkot, chef d'état-major de l'armée israélienne, et le ministre de la Défense Avigdor Liberman, le 10 février 2018. (Crédit : Ariel Hermoni / Ministère de la Défense)Ο ισραηλινός στρατός τέθηκε σε συναγερμό στο μάξιμουμ καθώς οι εντάσεις ενδυναμώνονται στα βόρεια σύνορά του και το Ιράν απειλεί να εκδικηθεί για το αεροπορικό χτύπημα στη συριακή βάση Τ4 όπου σκοτώθηκαν  τουλάχιστον 14 άτομα συμπεριλαμβανομένων ιρανών. Ο Benjamin Netanyahu συναντήθηκε την Τετάρτη σε μια μικρή επιτροπή με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων επί τις κατάστασης ασφάλεια ςστα βόρεια σύνορα ΄.

Ένας ανώτερος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν ανακοίνωσε τη δέσμευση του Ιράν να « σταθεί στην κυβέρνηση της Συρίας » σε περίπτωση στρατιωτικής επιθετικότητας από τις ΗΠΑ και από τον ευρύτερο συνασπισμό που προσπαθεί να συγκεντρώσει.

Ο Ali Velayati είπε επίσης ότι το Ιράν στηρίζει τη Συρία στη μάχη της ενάντια στο « Σιωνιστικό καθεστώς », όπως αναφέρει το Ισραήλ.

« Θα υποστηρίξουμε την κυβέρνηση της Συρίας ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επίθεση … Το Ιράν στηρίζει τη Συρία στη μάχη της εναντίον της Αμερικής και του Σιωνιστικού καθεστώτος [Ισραήλ] », δήλωσε ο Ali Velayati  στην ιρανική κρατική τηλεόραση κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Συρίας στις 11 Απριλίου.

Une réflexion sur “Διευρυμένη σύρραξη-ανάφλεξη. Όλοι εναντίον όλων. Το Ισραήλ έθεσε στο μάξιμουμ το συναγερμό στο στρατό εν όψει αντιποίνων Ιράν για μαχητές του Τ4. Σύσκεψη Νετανιάχου με Αρχηγούς Στρατού.

Les commentaires sont fermés.