Ένα ελληνικό ,μαχητικό Μirage 2000-5 καταρρίφθηκε από την τουρκική αεροπορία κοντά στην Σκύρο στο σύμπλεγμα των Σποράδων. Αγνοείται ο πιλότος και σωστικά μέσα αναπτύχθηκαν αναφέρει το Al Sura. Για πτώση από αναχαίτιση τουρκικών μιλάει ο ελληνικός τύπος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του πιλότου . Το αεροσκάφος χάθηκε  πέντε λεπτά πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο. Τα δύο αεροσκάφη βρίσκονταν  σε κατάσταση επιφυλακής από τη μοίρα 331. Ήταν στην Σκύρο  από την περασμένη Τετάρτη, και σήμερα κλήθηκαν να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν το FIR Αθηνών στο κεντρικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν και τα ελληνικά Μιράζ επέστρεφαν στη Σκύρο.

Κατά την επιστροφή, στην διαδικασία της προσγείωσης, ο δεύτερος πιλότος του σχηματισμού ανέφερε στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων ότι είχε χάσει  τον πρώτο πιλότο. Ήδη έχουν απογειωθεί ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, Ελικόπτερο Σούπερ Πούμα  και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού προσεγγίζει την  θαλάσσια περιοχή όπου υπολογίζεται ότι κατέπεσε το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τραγικός επίλογος για τον πιλότο του Mirage 2000-5 . Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε το όνομα του ηρωικού πιλότου του μονοθεσίου αεροσκάφους Μ2000-5. Νεκρός είναι ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, γεννημένος το 1984. Πατέρας και σύζυγος.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.ert

dimpenews.com