Ιωάννης ο 10ος πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης ανατολής και οι ομόλογοί του συρορθόδοξος και μελκίτης καταδικάζουν την επίθεση των δυτικών κατά Συρίας.

Koινή δήλωση των Πατριαρχείων Αντιοχείας και πάσης Ανατολής της ελληνορθόδοξης , συρορθόδοξης και ελληνομελκίτικης καθολικής Εκκλησίας Δαμασκός 14.4.18   Μεθ΄ ημών ο Θεός γνώτε έθνη και ηττάσθε ότι μεθ΄ ημών ο Θεός.

Εμείς ο Πατριάρχης ο Ιωάννης 10ος Γιαζίζι του Ελληνικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής,ο Ιγνάτιος Εφράιμ ο 2ος του  Συρορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, ο Ιωσήφ Άμπσι του Μελκίτικου ελληνικο-καθολικού Πατριαρχείου Αντιοχείας και Ιεροσολύμων καταδικάζουμε  και καταγγέλουμε την άγρια επίθεση που έλαβε χώραν σήμερα το πρωί κατά της αγαπημένης μας χώρα μας Συρίας από ΗΠΑ Γαλλία και Ηνωμένο ΒασΊλειο υπό το πρόσχημα ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Υψώνουμε τις φωνές μας για να βεβαιώσουμε τα ακόλουθα. Αυτή η βάρβαρη επίθεση είναι μια καθαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ γιατΊ είναι αδικαιολόγητη επιδρομή σε κυρίαρχη χώρα μέλος του ΟΗΕ. Μας προκαλεί μεγάλο πόνο αυτή η επιδρομή προέρχεται από δυνατές χώρες που η Συρία δεν προκάλεσε ποτέ καμιά βλάβη και με κανέναν τρόπο. Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ κι άλλων χωρών ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί χημικά  όπλα και η Συρία διαθέτει και χρησιμοποεί τέτοιο είδος όπλων είναι αβάσιμοι ανυποστήρικτοι από οποιαδήποτε επαρκή ένδειξη .Το τιμινγκ αυτής της αδικαιολόγητης επίθεσης ενάντια στη Συρία ήταν όταν η ανεξάρτητη διεθνής επιτροπή του Οργανισμύ Απαγόρευσης Χημικών Όπλων  θα πήγαινε για να ξεκινήσει έρευνα. Η επίθεση έγινε για να υποσκάψει το έργο της. Αυτή η άγρια επίθεση καταστρέφει οπιαδήποτε πιθανότητα για ειρηνική πολιτική λούση και οδηγεί σε κλιμάκωση και περισσότερες επιπλοκές.Αυτή η άδικη επίθεση ενθαρρύνει και ενδυναμώνει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους δίνει momentus να συνεχίσουν τις τρομοκρατικές τους ενέργειες .Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ην. Εθνών να παίξει το φυσικό του ρόλο να φέρει την ειρήνη και όχι να συμβάλει στην κλιμάκωση του πολέμου.  Και καλούμε όλες τις Εκκλησίες των χωρών που μετείχαν σε αυτή την επίθεση να κάνουν το χρέος σύμφωνα με τις γραφές να καταδικάσουν την επίθεση και να καλέσουν τους κυβερνήτες τους  να κάνουν το χρέος για την ειρήνη. Χαιτερίζουμε το θάρρος και τις θυσίες του συριακού αραβικού στρατού που με κουράγιο προστατεύει τη Συρία και παρέχει ασφάλεια στο λαό της. Προσευχόμαστε για τις ψυχές των μαρτύρων και την ανάκαμψη των τραυματιών . Ελπίζουμε μ΄εμπιστοσύνη ότι ο στρατός μας δεν θα λυγίσει ούτε στις εξωτερικές ή εσωτερικές οργανώσεις και θα συνεχίσει να πολεμά θαρραλέα την τρομοκρατία μέχρι να η τελευταία σπιθαμή της συριακής γης καθαριστεί από την  τρομοκρατία. Ευχαριστούμε τις φιλικές χώρες προς  Συρία και λαό τους που είχαν το θάρρος να μας συμπαρασταθούν. Προσφέρουμε τις προσευχές μας για ασφάλεια , νίκη κι απελευθέρωση της Συρίας από κάθε είδους πολέμου και τρομοκρατίας κι ευχόμαστε για ειρήνη στη Συρία κι όλο τον κόσμο και καλούμε σε ενδυνάμωση των προσπαθειών για εθνική συμφιλίωση για το καλό της χώρας μας κι όλων των Συρίων .dimpenews.com