Συμφωνία με τρομοκράτες στο Dumayr. Η πόλη παραδίδεται στο συριακό στρατό. Ήδη μπήκε ρωσικός στρατός. 1000 τρομοκράτες της Jaysh al Islam θα εκκενωθούν. ΒΙΝΤΕΟ

Ο ρωσικός στρατός μπήκε στην πόλη του Dumayr μετά από συμφωνία με τους τρομοκράτες για εκκένωση /συμφιλίωση-διακανονισμό.Οι διαπραγματεύσεις απέδωσαν μεταξύ στρατού και τρομοκρατών στο ανατολικό  Qalamoun . Η συμφωνία για  Dumayr περιλαμβάνει:
– παράδοση βαρύ και μεσαίου οπλισμού.
– 1000 τρομοκράτες της Jaish al Islam θα εκκενωθούν ΒΑ του Χαλεπίου.
– οι υπόλοιποι κάνουν χρήση σχετικού διατάγματος συμφιλίωσης προσέρχονται για διακανονισμό μεταξύ αυτών και πολλοί αρχηγοί τους .
– η πόλη περνάει στον έλεγχο του SAA.

H πόλη βρίσκεται 40 χλμ ΒΑ της Δαμασκού.

Η συμφωνία κλείστηκε με το συριακό κράτος Sana.

Το Doumeir, είναι στην περιοχή του Qalamoun, 50χλμ ΒΑ της πρωτεύουσας λέει το Sana.

Προορισμός των τρομοκρατών θα είναι η Jarablos.

« Aφού ανέκτησε όλη την Αν. Ghouta το συριακό κράτος αποπειράται  να ξεφορτωθεί όλους τους αντάρτες από τα περίχωρα της Δαμασκού για να εγγυηθεί την ασφάλεια της πρωτεύουσας », αναφέρει το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH) και προσθέτει ότι είναι σ΄εξέλιξη ανάλογες πρωτοβουλίες για σύναψη συμφωνίας σε άλλες τοποθεσίες του Qalamoun.

Ο στρατός παράλληλα επιχειρεί ν΄ανακτήσει τους τελευταίους θύλακες που κρατάει το Ισλαμικό Κράτος στο νότο Δαμασκού όπου κατέχει από το 2015 το μεγαλύτερο μέρος στρατοπέδου παλαιστινίων προσφύγων στο Yarmouk,όσο και τομείς στις συνοικίες Hajar al-Aswad, Tadamon και Qadam..

dimpenews.com