Κάτοικος της Douma σε ρωσικό κανάλι: είδα μέλη της jaysh al Islam να ξεφορτώνονται τις μάσκες που χρησιμοποίησαν στα γυρίσματα της δήθεν χημικής επίθεσης. Μένω κοντά στο επίμαχο σημείο δεν νιώσαμε ούτε την παραμικρή μυρουδιά, είμαστε εντελώς υγειείς…

«Ένα καμιόνι των τρομοκρατών σταμάτησε στη χωματερή.2 άτομα που έφεραν τη στολή των  Jaych al-Islam βγήκαν κι άφησαν πολλές τσάντες. Aφότου έφυγαν αποφάσισα να πάω για να κοιτάξω ποιόν εκτέλεσαν αυτή τη φορά και τον πέταξαν στα σκουπίδια κάτι που ήταν συχνό  κατά τη διάρκεια των 10 ημερών πριν την αναχώρησή τους από την  Douma. Καθώς άνοιξα αυτές τις τσάντες είδα μάσκες αερίου και μια κάποια σκόνη», είπε.

Σύμφωνα με το ρώσικο κανάλι θα μπορούσαν να ήταν  accessoires χρησιμοποιημένα από τους White Helmets κατά το γύρισμα του vidéo της υποτιθέμενης χημικής επίθεσης στις 7 Απρίλη.

Πολυάριθμοι κάτοικοι της Douma δήλωσαν ότι η χημική επίθεση στην δεν έλαβε χώραν στ΄αλήθεια.

«Ο τόπος όπου σύμφωνα με αυτούς διαπράχθηκε η χημική επίθεση βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου. Αν αυτή η επίθεση παράχθηκε πραγματικά αυτή θα είχε επιπτώσεις πάνω μας… Ακόμη κι αν δεν πεθαίναμε θα είχαμε προσβληθεί από τις τοξικές ουσίες ή θα νιώθαμε κάποια οσμή. Αλλά δεν αισθανθήκαμε τίποτα και είμαστε όλοι υγειείς »,εμπιστεύθηκε στους ρώσους δημοσιογράφους ο Abou Azzab που κατοικεί στην Doumaμε τη γυναίκα του και τα 4 παιδιά του.Η μαρτυρία του διαδόθηκε από ρωσικό κανάλι  Zvezda.

dimpenews.com

.

One thought on “Κάτοικος της Douma σε ρωσικό κανάλι: είδα μέλη της jaysh al Islam να ξεφορτώνονται τις μάσκες που χρησιμοποίησαν στα γυρίσματα της δήθεν χημικής επίθεσης. Μένω κοντά στο επίμαχο σημείο δεν νιώσαμε ούτε την παραμικρή μυρουδιά, είμαστε εντελώς υγειείς…

Comments are closed.