Χαλίφης στη θέση του χαλίφη θέλει να γίνει ο Τραμπ αφού η ISIS διαθέτει μια περιουσία 3 δις δολαρίων.

Eίναι απλό χαλίφης στη θέση του χαλίφη θέλει να γίνει ο Τραμπ  και έχει τους λόγους του. Η περιουσία του  Ισλαμικού Κράτους  και του χαλιφάτου του ανέρχεται σε  3 δις euros.  Άλλωστε όπου υποχωρεί η Daesh ξεφυτρώνει ο αμερικανικός παράγοντας ιδιαίτερα στη Β Συρία από τη Ράκα ως τη Ντέιρ Έζζορ. Oι αμερικανοί ήδη το ομολογούν “έχουμε αυτό το  30% του τμήματος της Συρίας όπου είναι πιθανώς το 90% της προπολεμικής παραγωγής πετρελαίου,” δήλωσε ο David Adesnik, διευθυντής έρευνας στο Foundation for Defense of Democracies.
Οι δημοσιογράφοι του Europe 1 υπολόγισαν τα έσοδα διαχειρίσιμα ή δημευμένα από την ΙSIS που πλούτισαν την τρομοκρατική οργάνωση τα τελευταία αυτά χρόνια.Με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, πρόστιμα, και επανεπενδύσεις η Daech θα διέθετε σήμερα μια περιουσία που ανέρχεται σε 3 δις euros περίπου.

Έπειτα από τη συγκρότησή της σε  “ψευδοκράτος” εδώ και 3 χρόνια η Daech εκμεταλλεύθηκε  όλα τα εδάφη στα οποία εγκαταστάθηκε σε Ιράκ και Συρία. Αυτές οι περιοχές πλούσιες σε πετρέλαιο αλλά και σε αέριο της απέδιδε μια εκατοντάδα εκατομμύρια δολάρια ετησίως   (περί τα 80 εκατομμύρια euros). Τα κατεχόμενα εδάφη και εκμεταλλευόμενα από το Ισλαμικό Κράτος αντιπροσώπευαν ομοίως το 40% της παραγωγής σιτηρών ιρακινών, και 80% του συριακού βαμβακιού.

Χριστιανοί , σιίτες ή και yézidis είδαν τη γη τους, σπίτια κι άλλα περιουσιακά τους στοιχεία να κατάσχονται, προς κέρδος των τρομοκρατών της  Daech. Σύμφωνα με το Europe 1,αυτός ο εκβιασμός θα απέδιδε πάνω από  1,5 δις   euros   στην τρομοκρατική οργάνωση. Ένα άλλο δις θα μαζεύτηκε χάρη στους πολυάριθμους φόρους και πρόστιμα που έβαζε το χαλιφάτο   : ο ρόλος της αστυνομίας ηθών  ήταν κυρίως να φορολογεί αυτούς που δεν σέβονταν τη    charia. Το 2015, σύμφωνα με το περιοδικό Challenges, οι φόροι έγιναν η κύρια οικονομική συνεισφορά της οργάνωσης.

Διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγές και σεξουαλικό εμπόριο ..Αυτές οι εγκληματικές δραστηριότητες  μεταφέρουν ομοίως σημαντικά ποσά αλλά δύσκολα να υπολογιστούν.Τον Αύγουστο του 2015, μια έκθεση του ΟΗΕ δημοσιευμένη από το   Bloomberg αποκάλυπτε ότι υπό το Ισλαμικό Κράτος  τα νέα αγόρια σκλάβοι πωλούνταν αντί 150 euros,οι ανήλικες 110 euros και οι γυναίκες  20 και 30 ετών 70 euros.

Σε Συρία , Ιράκ η Daech μπορούσε ακόμη να υπολογίζει  στις επενδύσεις της όπως όπως στην αγορά ιχθυοτροφικών εκμεταλλεύσεων στο Ιράκ, για να εξασφαλιστεί τακτικό εισόδημα.dimpenews.com

One thought on “Χαλίφης στη θέση του χαλίφη θέλει να γίνει ο Τραμπ αφού η ISIS διαθέτει μια περιουσία 3 δις δολαρίων.

Comments are closed.