Σύμφωνα με πηγές του  YPG η διεθνής συμμαχία των ΗΠΑ με αεροσκάφη βομβάρδισε θέσεις του συριακού στρατού στα νεοαποκτηθέντα από αυτόν  χωριά .O συριακός στρατός έθεσε σήμερα υπό τον έλεγχό του τα χωριά al-Junaynah -al-Jiyah – Maishiyah al-Hissan  που πριν είχαν οι κούρδοι στην επαρχία της Deir ez-zor.Αυτή τη βδομάδα ο SAA θα εξαπολύσει πολλές επιθέσεις προς την ανατολική όχθη του Ευφράτη. Ο Ahmad Al Jafal (φωτο) ένας αρχηγός του Συτρατιωτικού Συμβουλίου της Deir Ezzor μιας πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις ΗΠA σκοτώθηκε σήμερα σε μάχες με συριακό στρατό κοντά στη Deir Ezzor. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συριακός στρατός υποχώρησε από όλα αυτά τα χωριά που ανέκτησε σήμερα εκεί μετά την επίθεση που δέχθηκε από αμερικανική συμμαχία. Επιβεβαιώνεται ότι οι κούρδικες πολιτοφυλακές  με την υποστήριξη  περίπου 6 πολεμικών αεροσκαφών της αμερικανικής  συμμαχίας   καθώς και στρατιωτικές ενισχύσεις της βάσης coneco επανέκτησαν τον έλεγχο όλων των σημείων που οι δυνάμεις του συριακού στρατού και οι συμμαχικές πολιτοφυλακές πολιτοφυλακές απελευθέρωσαν σήμερα από την αμερικάνικη κατοχή.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο rudaw οι συριακές δυνάμεις και συμμαχικές τους πολιτοφυλακές συγκρούστηκαν με τις  Syrian Democratic Forces (SDF) στ΄ανατολικά της χώρας πλησίων των ιρακινών συνόρων..

6 SDF μαχητές σκοτώθηκαν σύμφωνα με το όργανο του Λονδίνου το Observatory for Human Rights.

Το SANA ανέφερε νωρίτερα ότι ο συριακός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του 4 χωριά που κατείχε ο SDF στην ανατολική όχθη.

Τα χωριά είναι τα Al-Jnenah, Al-Jee’a, Shamra al-Hisan καιHawiqa al-Maishiya. Πηγές της λεγόμενης αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι σήμερα στις μάχες ως πρώτος απολογισμός σκοτώθηκαν 14 μαχητές φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών και 8 SDF μαχητές.

dimpenews.com

1 commentaire »